Ματίγια: «Νιώθαμε πνιγμένοι, ήταν έξι βαθμοί που τους κερδίσαμε στο γήπεδο»

Ο αρχηγός του Άρη, Χαβιέ Ματίγια αναφέρθηκε στην απόφαση του CAS, την δική του απόδοση, την παρουσία του Χερμάν Μπούργος στην ομάδα , αλλά και το θα ανανεώσει το συμβόλαιό του σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό.

Ματίγια: «Νιώθαμε πνιγμένοι, ήταν έξι βαθμοί που τους κερδίσαμε στο γήπεδο»

Ο Χαβιέ Ματίγια σε δηλώσεις του ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό (6/3, 19:00) τόνισε ότι η αφαίρεση βαθμών είχε φέρει πολλή πίεση στους «κίτρινους», αλλά η απόφαση του CAS τους γέμισε με χαρά και ικανοποίηση, ενώ όπως είπε η εικόνα του Άρη θα είναι πλέον πολύ διαφορετική. Παράλληλα έπλεξε το εγκώμιο του Χερμάν Μπούργος και αναφέρθηκε στην δική του προσωπική απόδοση, η οποία είναι αρκετά ανεβασμένη στα τελευταία παιχνίδια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την επιστροφή των βαθμών στον Άρη:

«Αισθάνομαι χαρά, ήμασταν στα μισά της προπόνησης όταν το πληροφορηθήκαμε, άλλαξε εντελώς η διάθεσή μας, καθώς ξέραμε ότι φτάνει το τέλος της χρονιάς, δεν είχε βγει μια απόφαση και έτσι έπρεπε να υπολογίζουμε με όλους τους πόντους που είχαμε εκείνη τη στιγμή. Πιστέψαμε ότι στο τελευταίο παιχνίδι θα διεκδικούσαμε την πρόκριση στα πλέι οφ, καθώς θεωρούσαμε ότι δεν θα επιστραφούν τελικά οι βαθμοί. Παρ’ όλα αυτά ήταν μια τεράστια ικανοποίηση και χαρά αυτή η απόφαση, γιατί ήταν έξι βαθμοί που τους αξίζαμε και τους είχαμε κερδίσει μέσα στο γήπεδο».

Για το πόση πίεση υπήρχε στην ομάδα:

«Υπήρχε πάρα πολλή πίεση, προχωρούσε η χρονιά και είχαμε φτάσει στα τελευταία παιχνίδια, που έπρεπε να δίνουμε τελικούς, που ούτε καν μπορούσαμε να φέρουμε ισοπαλία και έπρεπε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια για να μπορέσουμε να μπούμε στα πλέι οφ. Ήταν ένας πολύ μεγάλος στόχος που είχε μείνει, νιώθαμε πνιγμένοι αν δεν μπορούσαμε να το καταφέρουμε, οπότε όταν ήρθαν αυτοί οι έξι βαθμοί που μας έβαλαν σε τροχιά πλέι οφ χωρίς να εξαρτάται από το τελευταίο παιχνίδι πήραμε μια πολύ μεγάλη ανάσα».

Για το αν θα είναι ο Άρης διαφορετικός στη συνέχεια των πλέι οφ:

«Θα είναι τελείως διαφορετική η εικόνα της ομάδας, κοιτάμε και το επόμενο παιχνίδι, σαν να είναι πλέι οφ και θέλουμε να μεταφέρουμε αυτή την πίεση που την χειριστήκαμε καλά και το μεταφέραμε στον αγωνιστικό χώρο, με την καλύτερη εικόνα που είχε ο Άρης και κερδίσαμε όλα τα παιχνίδια. Πρέπει να μείνουμε έτσι, να κρατήσουμε αυτή την πίεση για να μη χάσουμε βαθμούς, όπως όλη τη διάρκεια της χρονιάς για να πάρουμε κι άλλους βαθμούς και όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση στη βαθμολογία».

Για τον Χερμάν Μπούργος, που στο παρελθόν τον είχε αντιμετωπίσει ως αντίπαλος και τώρα είναι προπονητής του:

«Είναι ένας άνθρωπος καταξιωμένος, ειδικά μετά τη δεκαετή πορεία του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Προσπαθεί να εμφυτεύσει στην ομάδα, ότι θέλει περισσότερη ένταση, οι γραμμές να είναι κοντά, το pressing να είναι πιο εντατικό, πιεστικό και πέρα από τα πράγματα που κάνει στην τακτική έχει προσφέρει και στην προσωπικότητα της ομάδας, καθώς δουλεύει με όλους τους ποδοσφαιριστές και τους κάνει να νιώθουν ισότιμοι, να παλέψουν για το καλό της ομάδας και ότι όλοι έχουν μία θέση κάποια στιγμή στην 11άδα. Έδωσε χαρακτήρα στην ομάδα, δουλέψαμε πολύ καλά κάτω από την πίεση των πλέι οφ, πήραμε τους βαθμούς που θέλαμε, είναι πράγματα που πρέπει να διατηρήσουμε. Προσπαθεί να μεταφέρει και καινούριες ποδοσφαιρικές ιδέες και φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο, θεωρώ ότι θα αρχίσουμε να διανύουμε μια τελείως διαφορετική χρονιά».

Για το ότι έχει πάρει φανέλα βασικού και αν θέλει να παραμείνει στον Άρη:

«Είχα όντως μια δύσκολη χρονιά στο ξεκίνημα, αλλά η εμπειρία μου, μου έχει διδάξει ότι πρέπει να βλέπεις τη δουλειά σου κάθε μέρα και να είσαι σωστός επαγγελματίας, ώστε όταν σου δοθεί η ευκαιρία να είσαι έτοιμος. Ήμουν προετοιμασμένος, ήξερα ότι το ποδόσφαιρο θα μου δώσει τις δικές μου ευκαιρίες, έτσι όταν ήρθε η δική μου, την άρπαξα από τα μαλλιά. Τώρα καθιερώθηκα στην 11άδα και αυτό είναι σαν επισφράγιση της πολύ σκληρής δουλειάς. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προπονούμαι σωστά κάθε μέρα και να προσφέρω τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ελπίζω να μπορέσουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο, που έχει υποφέρει και σε θέματα ζωής, για το ότι δεν μπορούσε να έρθει στο γήπεδο, για κάποιους αποκλεισμούς που είχαμε, οπότε να κλείσουμε καλά τη χρονιά και μόλις καταφέρουμε να υλοποιήσουμε αυτόν τον στόχο τότε θα έχουμε το χρόνο, για να μιλήσουμε με τη διοίκηση για το μέλλον μου στην ομάδα».