Super League: Πλέι οφ... ώρα μηδέν

Η πιό μεγάλη ώρα είναι τώρα για την μάχη των πλέι οφ στην Super League. Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ διεκδικούν την Κυριακή (6/3, 19:00) το τελευταίο εισιτήριο. 

Super League: Πλέι οφ... ώρα μηδέν

Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ και ΠΑΣ Γιάννινα διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ της Super League. Οι επτά αναμετρήσεις διεξάγονται την ίδια ώρα (19:00).

Ο Αστέρας ξεκινά με την μεγαλύτερη βαθμολογία καθώς βρίσκεται στην 6η θέση με 35 βαθμούς όμως έχει και το δυκολότερο έργο καθώς φιλοξενείται στο «Σπύρος Λούης» από την ΑΕΚ. Οι Αρκάδες μετρούν μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς ενώ προέρχονται από την βαριά ήττα με 5-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό. Στην αντίπερα όχθη, η Ένωση έχει και εκείνη μόλις μία νίκη στο ίδιο διάστημα ενώ ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν υπολογίζει στους Ρότα, Βράνιες, Λε Ταλέκ και Γκαρσία.

Εκτός έδρας αποστολή για τον ΠΑΣ Γιάννενα ο οποίος δοκιμάζεται στην έδρα του Βόλου. Η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά περιμένει επίσης την απόφαση για το -5 με το οποίο είχε τιμωρηθεί καθώς εάν πάρει τους βαθμούς πίσω τότε εξασφαλίζει την θέση του στην 6άδα. Σε κάθε περίπτωση, οι Γιαννιώτες έχουν 34 βαθμούς και βρίσκονται στην 7η θέση θέλοντας την νίκη που θα τους επαναφέρει στις θέσεις των πλέι οφ σε περίπτωση βαθμολογικής απώλειας του Αστέρα Τρίπολης. Από την άλλη μεριά ο Βόλος δεν έχει γευτεί την χαρά της νίκης από τις 5 Φεβρουαρίου και το 2-0 στην έδρα του Άρη.

Ο ΟΦΗ είναι ο μοναδικός από τους τρεις διεκδικητές της 6ης θέσης ο οποίος παίζει εντός έδρας. Συγκεκριμένα, οι Κρητικοί υποδέχονται τον Απόλλωνα Σμύρνης ενώ βρίσκονται στην 8η θέση με 34 βαθμούς. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια χρειάζεται νίκη αλλά και απώλειες των Αστέρα και ΠΑΣ. Αντιθέτως, ο ουραγός Απόλλων προέρχεται από δύο σερί ήττες και θέλει την νίκη για να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για παραμονή.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα της Κυριακής (6/3) έχει και το ντέρμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ανάμεσα στον Άρη και τον Ολυμπιακό. Οι κιτρινόμαυροι πήραν πίσω τους 6 βαθμούς οι οποίοι τους είχαν αφαιρεθεί, βρίσκονται στην 4η θέση με 42 και προέρχονται από δύο σερί νίκες. Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να τερματίσουν επί δεύτερο συναπτό έτος αήττητοι στην κανονική διάρκεια. Παράλληλα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα κάνει ρεκόρ βαθμών σε πρωτάθλημα 14 ομάδων και θα ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του συλλόγου.

Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με στόχο να μείνει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού ενώ οι πράσινοι θέλουν να μπουν στα πλέι οφ με την μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ έπειτα από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες θέλει να επιστρέψει στις νίκες στην Λαμία η οποία μετρά πέντε σερί ήττες, βρίσκεται στην 13η θέση και έχει τεράστια ανάγκη από βαθμούς.

Τέλος, Ιωνικός και Παναιτωλικός βρίσκονται στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα και θέλουν την νίκη που θα τους διατηρήσει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.