Ολυμπιακός: Επανήλθε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Απελευθερωμένοι μοιάζουν το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του Πέδρο Μαρτίνς. Λες και η Ευρώπη, αντί να λειτουργήσει ως κίνητρο, τους χάλασε το μυαλό φέτος.

Ολυμπιακός: Επανήλθε στις εργοστασιακές ρυθμίσεις

Μετά τα παιχνίδια με την Αταλάντα, όπου η προσέγγιση ήταν λάθος από την αρχή ως το τέλος - από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, οι ερυθρόλευκοι μοιάζουν με άλλη ομάδα. Για την ακρίβεια με τον Ολυμπιακό της προηγούμενης τριετίας όπου συνδύαζε νίκες με θεαματικό ποδόσφαιρο.

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα τελευταία παιχνίδια με αποκορύφωμα την εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, όπου ξέσπασε πετυχαίνοντας τρία γκολ σε ένα πεντάλεπτο και συνολικά 5, για πρώτη φορά φέτος.

Επειδή η τελευταία εικόνα είναι αυτή που μένει, στον Ολυμπιακό περίμεναν τα πλέι οφ για να γυρίσουν το κλίμα που επικρατούσε στην εξέδρα και το οποίο προκαλούσε το -αν και αποτελεσματικό- αποκρουστικό ποδόσφαιρο που έπαιζε.

Πριν καν όμως μπούμε σε αυτή την περιττή (και) για το ελληνικό ποδόσφαιρο διαδικασία, ο Ολυμπιακός αποκόμισε πολλά περισσότερα κέρδη - από αυτά που μπορούσε να φανταστεί κάποιος - σε διάστημα δέκα ημερών. Το ελεγχόμενο ροτέισον και η προετοιμασία ποδοσφαιριστών που αναμένεται να ενσωματωθούν και γιατί όχι να... εγκατασταθούν -αν το αξίζουν- στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, έφερε αποτελέσματα. Ο Καρβάλιο φερ' ειπείν είναι ένα παράδειγμα πώς ένας ποδοσφαιριστής, με τόσο ουσιαστικές επαφές στη μπάλα, μπορεί να αλλάξει την επιθετική λειτουργία και αποτελεσματικότητα μιας ομάδας. Ο Βαλμπουενά δεν είναι παράδειγμα, είναι κληρονομιά. Τον Βρουσάι δεν τον μάθαμε τώρα και ίσως (προσωπική εκτίμηση) να είναι από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές στον φετινό Ολυμπιακό, που είχε χαφ να βολοδέρνουν... τύπου Ονιεκούρου και Λόπες. Το πιο σημαντικό, όμως πέρα από τις νέες εσωτερικές δυνάμεις του Ολυμπιακού, είναι ότι φαίνεται να επανέρχεται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις ο βραχυκυκλωμένος εγκέφαλος της ομάδας και όλα να λειτουργούν ρολόι, κάτι που θα διαπιστώσουμε καλύτερα, όχι τόσο στα πλέι οφ, αλλά στους ημιτελικούς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ. Εντάσσεται και αυτός στα κέρδη του Ολυμπιακού... Οι τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, που συνεπάγονται σε 6 πεταμένους βαθμούς, έδωσαν την δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να κάνουν πρόβα τίτλου από το +15, πριν καν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα δεν «τελείωσε» ούτε με την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ιωνιικό, ούτε τώρα με την ΑΕΚ. Έχει τελειώσει εδώ και καιρό, αφού η διαφορά που είχε χτίσει ο Ολυμπιακός, ακόμα και μετά τις ισοπαλίες σε Ριζούπολη, Λεωφόρο και Τούμπα, ήταν σε επίπεδα μη αναστρέψιμα για τους αντιπάλους του. Πολύ περισσότερο τώρα που η ομάδα του Λουτσέσκου θα έχει στο μυαλό και τα πόδια της τρεις διοργανώσεις. Και ο ΠΑΟΚ δεν είναι Ολυμπιακός, που είναι συνηθισμένος να παίρνει τους εγχώριους τίτλους παίζοντας σχεδόν κάθε χρόνο στην Ευρώπη και το Φθινόπωρο.

Το έξτρα αβαντάζ, λοιπόν, που δίνει στον Ολυμπιακό η ασφάλεια του +15, είναι μια διαφορετική προσέγγιση των ημιτελικών με τον Δικέφαλο του Βορρά σε σχέση με αυτή που θα είχε αν το πρωτάθλημα παιζόταν ακόμα... Και αυτός ο Ολυμπιακός που βλέπουμε τις τελευταίες δέκα ημέρες, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ακόμα κι αν γίνονταν και οι δύο ημιτελικοί στην Τούμπα...