Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2: «Χρυσάφι» εξάδας

Τα γκολ του Καμαρά στο 41' και του Σάσα στις καθυστερήσεις έδωσαν μεγάλη νίκη...play off (2-0) για τον Άρη στην έδρα του Αστέρα. Πέρασαν τέταρτοι οι Θεσσαλονικείς, κυνηγά βαθμούς με τους μεγάλους (Ολυμπιακό, ΑΕΚ) πλέον η ομάδα της Τρίπολης. 

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2: «Χρυσάφι» εξάδας

Οι κορυφαίοι παίκτες του Άρη, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και ο Λούκας Σάσα, βάζουν με τα γκολ τους στη νίκη 2-0 επί του Αστέρα στην Τρίπολη, την ομάδα του στα play off της Super League! Το «διπλό» για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος φέρνει τον Άρη στην 4η θέση και τον Αστέρα να πρέπει πλέον να πάρει βαθμούς από Ολυμπιακό και ΑΕΚ για να συνεχίσει στην εξάδα. Ενώ ο Άρης που έχει εντός τον Ολυμπιακό είναι πλέον σε θέση ισχύος για την επίτευξη του στόχου.

Χωρίς προβλήματα ο Αστέρας άρχισε με τη γνωστή μορφή στο παιχνίδι του και με το σύνηθες σύστημα από τον Ράσταβατς, ενώ ο Άρης επέλεξε να έχει ενισχυμένο κέντρο ώστε να πάρει από νωρίς τον έλεγχο. Κάτι που κατάφερε, με δυναμικό ξεκίνημα και στόχο τον αιφνιδιασμό, αλλά δεν είχε την μεγάλη φάση. Κάποια σουτ από πλευράς φιλοξενούμενων δεν είχαν απειλή για τον Παπαδόπουλο, ενώ ο Αστέρας έπαιζε προσεκτικά και έβγαζε επιθέσεις στην κόντρα με τον Σόνι. Χωρίς κι αυτός κάτι...«κλασικό» σε ευκαιρία. Μετά το 17' και μια προσπάθεια του Σόνι η επόμενη φάση ήταν στο 38' με τον Εντιαγέ από καλή θέση στην περιοχή να αστοχεί. Ο Άρης όμως βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ στο 41' με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος πήρε την μπάλα από κάθετη ανάπτυξη, έκανε ελιγμό και σούταρε, η μπαάλα κόντραρε λίγο στον Ατιένθα και μπέρδεψε τον Παπαδόπουλο. Έτσι έγινε το 0-1 σε καίριο σημείο του αγώνα.

Χωρίς αλλαγές οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα της επανάληψης και ίδια εικόνα αλλά με πολύ πιο έντονη βροχόπτωση, με τον Αστέρα να προσπαθεί να γίνει πιο απειλητικός. Και να έχει ένα σουτ του Σίτο που μπλόκαρε εύκολα ο Κουέστα στο 52'. Η μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ήρθε στο 56' με το δοκάρι του Ριέρα από τη σέντρα του Σίτο. Πολλές αλλαγές και από τους δύο προπονητές στη συνέχεια, με συνέπεια να πέσει πάλι ο ρυθμός. Στο 63', πάντως, ο Κρεσπί είχε την ευκαιρία να σουτάρει προς την εστία, αλλά δεν μπόρεσε να ευστοχήσει από καλή θέση. Και στο 65' ο Παπαδόπουλος πρόλαβε στην έξοδο τον Καμαρά. Ο Μπούργος αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή τον Μπερτόγλιο λόγω τραυματισμού, με τον Άρη γενικά να δίνει πια χώρο και να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα. Η πίεση των γηπεδούχων γινόταν όλο και πιο έντονη για την ισοφάριση. Στο 75' ο Σίτο με επιμονή πλαγιοκόπησε, αλλά ο Μπαράλες δεν μπόρεσε από κοντά. Όπως και ο Ιγκλέσιας στο 78΄, δεν σούταρε καλά από ευνοϊκή θέση. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπούργος έβαλε και τρίτο στόπερ, κάνοντας το σχήμα 3-4-3. Ο Αστέρας μπλοκαρίστηκε, ο Ντουκουρέ είχε αντεπίθεση «φαρμάκι» αλλά δεν ευστόχησε κι έτσι οι ομάδες έφτασαν στο επτάλεπτο των καθυστερήσεων! Με τον Ράσταβατς να τα «παίζει όλα» με ακόμη έναν φορ, τον Μπενίτο. Δίχως, όμως, να αλλάξει κάτι και τον Άρη να πανηγυρίζει το σπουδαίο διπλό, το οποίο σφράγισε στο 97' με τον Λούκας Σάσα, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την ασίστ του Ματέο Γκαρσία.

Μικρογραφία

Αστέρας Τρίπολης-Άρης 0-2

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 41' Καμαρά 0-1, 97' Σάσα 0-2

Διαιτητής: Γκουστάβο Κορέια (Πορτογαλία)

Κίτρινες: 43' Μουνάφο, 52' Σίτο, 53' Μπαράλες, 61' Ατιένθα, 72' Κουέστα, 79' Σούντγκρεν, 90' Μαντσίνι, 94' Κρεσπί, 98' Γκαρσία

Συνθέσεις

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Ατιένθα (91' Μπενίτο), Καστάνος, Άλβαρες, Βαλιέντε (76' Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (76' Τιλίκα), Σόνι, Ριέρα, Μπαράλες

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ (59' Μπερτόγλιο - 67' λ.τ. Γκαρσία)), Ματίγια (68' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (59' Γκάμα), Μαντσίνι, Καμαρά (82' Μπεναλουάν)

* Πανό για τη μνήμη του Άλκη είχαν αναρτήσει οι οπαδοί του Αστέρα, ενώ φανέλα των γηπεδούχων με το όνομα του αδικοχαμένου 19χρονου κρατούσαν πριν από το ξεκίνημα παίκτες και διαιτητής. «Καλό ταξίδι Άλκη, να είσαι εσύ η αφορμή για αλλαγή», έγραφε το πανό.