Απόλλων Σμύρνης: Γκολ και 100 εκτός έδρας νίκες

Το γκολ του επιθετικού του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκου Ιωαννίδη στο 29ο λεπτό του ματς της Λαμίας σταμάτησε το μεγάλο σερί χωρίς γκολ στους 10 αγώνες. 

Απόλλων Σμύρνης: Γκολ και 100 εκτός έδρας νίκες

Ο Απόλλων Σμύρνης πέτυχε σπουδαία νίκη μέσα στη Λαμία, που τον κάνει να ελπίζει για τη συνέχεια. Ήταν μια νίκη, που ήλθε σε μια κρίσιμη καμπή, τόσο βαθμολογικά, όσο και ιστορικά, καθώς απειλούσε η αθηναϊκή ομάδα ένα σωρό αρνητικά ρεκόρ.

Η 100η νίκη εκτός έδρας...

Μάλιστα αυτή ήταν η 100η νίκη στην ιστορία της εκτός έδρας στην Α' Εθνική/Super League και την περίμενε από τις 19 Μαΐου, όταν είχε νικήσει στο τελευταίο παιχνίδι της περσινής σεζόν στα Γιάννενα. Οι 100 αυτές νίκες έγιναν σε 675 αγώνες, ενώ έχει ακόμα 168 ισοπαλίες και 407 ήττες.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του έγινε στις 8 Νοεμβρίου 1959 στην Τούμπα. Νικούσε τον ΠΑΟΚ με 2-1 (35' σουτ Κατηκαρίδης - 53' σουτ Σεραφείδης, 73' σουτ Γ. Καμάρας).

Μετά από 10 ματς χωρίς γκολ...

Το γκολ του Νίκου Ιωαννίδη στο 29ο λεπτό του αγώνα της Λαμίας σταμάτησε το μεγάλο σερί χωρίς γκολ στους 10 αγώνες. Και για ένα μόλις παιχνίδι δεν ισοφάρισε το απόλυτο ρεκόρ του Ολυμπιακού Λευκωσίας, τους 11 αγώνες χωρίς γκολ, που χρονολογείται από τη σεζόν 1971-72. Αυτά τα 10 παιχνίδια χωρίς γκολ, παραμένουν το χειρότερο ρεκόρ στην ιστορία του Απόλλωνα Σμύρνης και οι φίλοι θα εύχονται να μείνει αυτό... για πάντα!

Από το γκολ του Φατιόν στο Ατρόμητος - Απόλλων 4-1 στις 4 Δεκεμβρίου, πέρασαν 79 μέρες χωρίς να σκοράρει η ομάδα της Ριζούπολης.

Νίκη μετά από 15 αγώνες...

Παράλληλα ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να κάνει νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τέσσερις ολόκληρους μήνες. Από τις 23 Οκτωβρίου, όταν είχε νικήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα, πέρασαν 120 μέρες για να το κάνει και πάλι.

Έμεινε χωρίς νίκη για 15 αγώνες, μετρώντας 10 ήττες και πέντε ισοπαλίες. Πλησίαζε το ρεκόρ του, που είναι 21 συνολικά αγώνες χωρίς νίκη, από το Φεβρουάριο του 1966 ως το Νοέμβριο εκείνου του έτους. Μάλιστα οι αγώνες αυτοί διανέμονται σε δύο σεζόν. Το ρεκόρ των 17 αγώνων στην ίδια σεζόν, από το Φεβρουάριο του 1966 ως τον Ιούνιο του ίδιου έτους, ήταν επίσης πολύ κοντά.

Δύο παίκτες τα επτά από τα εννέα γκολ!

Ο Νίκος Ιωαννίδης και ο Γιώργος Παμλίδης πέτυχαν τα γκολ του Απόλλωνα Σμύρνης στη Λαμία, έχοντας και οι δύο μαζί βάλει τα επτά από τα εννέα της ομάδας τους. Ο πρώτος έχει τέσσερα και ο δεύτερος τρία γκολ/ Ο Φατιόν και ο Ντάουντα είναι αυτοί που έχουν πετύχει τα άλλα δύο.

πηγή: www.slgr.gr