Παναθηναϊκός: Ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ των οκτώ εκτός έδρας ηττών

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις οκτώ ήττες εκτός έδρας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, παιχνίδι που δεν ταξίδεψε, και νίκησε εκτός έδρας Ιωνικό και Απόλλωνα Σμύρνης, που επίσης δεν ταξίδεψε

Παναθηναϊκός: Ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ των οκτώ εκτός έδρας ηττών

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα ταξίδια του για την κανονική περίοδο και σε όποια έδρα ταξίδεψε γνώρισε την ήττα.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε τις οκτώ ήττες εκτός έδρας, ενώ έφερε ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, παιχνίδι που δεν ταξίδεψε, και νίκησε εκτός έδρας Ιωνικό και Απόλλωνα Σμύρνης, που επίσης δεν ταξίδεψε.

Μοναδικό ταξίδι που κέρδισε ήταν στο Βόλο τη Λαμία, που όμως δεν έπαιξε στη φυσική της έδρα.

Ο Παναθηναϊκός έχασε από Άρη και ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις πέντε φυσικές έδρες της περιφέρειας, Γιάννενα, Τρίπολη, Βόλο (με το Βόλο γηπεδούχο), Ηράκλειο και Αγρίνιο. Μοναδική του ήττα εκτός έδρας στο Λεκανοπέδιο, και με αυτή φτάνει τις οκτώ ήταν από την ΑΕΚ.

Ισοφάρισε το ρεκόρ των «οκτώ»

Οι οκτώ ήττες του Παναθηναϊκού εκτός έδρας, αποτελούν ισοφάριση του αρνητικού του ρεκόρ σε μια σεζόν, και μάλιστα το πέτυχε σε 12 μόλις παιχνίδια.

Έχει να παίξει ακόμα στο Περιστέρι και άλλα πέντε παιχνίδια στα Playoffs (ή τέσσερα στα Playouts) και θα πρέπει να μην χάσει κανένα για μην κάνει ρεκόρ.

Ο Παναθηναϊκός είχε οκτώ ήττες το 1974-75 σε 17 αγώνες, το 1978-79 επίσης σε 17 αγώνες και το 1988-89 σε 15.

Διψήφιος αριθμός ηττών…

Ακόμα ο Παναθηναϊκός έφτασε τις 10 συνολικά ήττες στο πρωτάθλημα και επίσης κινδυνεύει να κάνει νέο ρεκόρ.

Το 1982-83 είχε 11 ήττες σε 34 αγώνες, περισσότερες από κάθε άλλη σεζόν. Τόσες έκανε και πέρσι σε 36 αγώνες, αλλά με το καθεστώς των Playoffs αλλάζουν οι συσχετισμοί, καθώς παίζει η κάθε ομάδα τέσσερις φορές με άλλους δυνατούς αντιπάλους.

Επίσης είχε από 10 ήττες το 1978-79 σε 34 αγώνες, το 1996-97 επίσης σε 34 και το 2017-18 σε 30 αγώνες. Είναι δηλαδή η έκτη φορά στην ιστορία του, που φτάνει διψήφιο αριθμό ηττών. Και έχει ακόμα να παίξει δύο παιχνίδια στην κανονική περίοδο και άλλα δέκα παιχνίδια στα Playoffs (ή επτά στα Playouts).

πηγή: slgr.gr