Το άγγιγμα του «Μίδα» Βαλμπουενά και η αντίστροφη μέτρηση του τίτλου

Ο Βαλμπουενά έδωσε παλικαρίσια τέσσερις βαθμούς στον Ολυμπιακό στα δύο ματς με τον Βόλο και πλέον οι Πειραιώτες αρχίζουν να μετρούν αντίστροφη για τον τίτλο, ευρισκόμενοι στο +11. 

Το άγγιγμα του «Μίδα» Βαλμπουενά και η αντίστροφη μέτρηση του τίτλου

Ο Βόλος πάντοτε δυσκολεύει τον Ολυμπιακό. Στα τελευταία λεπτά τον κέρδισε πέρσι στο Πανθεσσαλικό. Προ δύο ετών είχε φέρει 0-0. Φέτος, επικράτησε με 2-1 χάρη σε γκολ του Βαλμπουενά στις καθυστερήσεις στο Καραϊσκάκη. Την Κυριακή (20/2) πάλι ο Βαλμπουενά χάρισε τη νίκη με το γκολ του στο 81’ και την γενικότερη παρουσία του.

Πλάκα-πλάκα ο Γάλλος χάρισε τέσσερις βαθμούς στους Πειραιώτες. Από εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε ισοπαλίες και στα δύο ματς, ήρθε το άγγιγμα του Γάλλου «Μίδα» και πρόσφερε βαθμούς - χρυσάφι στους πρωταθλητές που βρίσκονται πλέον στο +11 από τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός μετά το νικηφόρο πέρασμά του και από το Πανθεσσαλικό, έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για την κατάκτηση του τίτλου. Μπορεί να απομένουν ακόμα μία έξοδος στο «Κλ. Βικελίδης» και τα πλέι οφ, όμως, οι Πειραιώτες δείχνουν ότι έχουν τον τρόπο να παίρνουν τα αποτελέσματα και να στέλνουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι το πρωτάθλημα θα καταλήξει ξανά σε ερυθρόλευκα χέρια, ασχέτως αν οι εμφανίσεις του δεν κινούνται σε υψηλά επίπεδα (λίγο πάνω ή λίγο κάτω από μέτρια για την ακρίβεια).

Τη μία μέρα εμφανίζεται ο Αγκιμπού. Την επόμενη ο Μασούρας. Την μεθεπόμενη ο Τικίνιο με τον Ελ Αραμπί. Άλλες φορές το κεφάλι του Σισέ. Τώρα ήρθε ξανά η στιγμή του Βαλμπουενά.

Ο Ολυμπιακός που δεν έχει γοητεύσει με τις φετινές εμφανίσεις τον κόσμο του, έχει καταφέρει τουλάχιστον να δημιουργήσει μία αίσθηση στον αντίπαλο, ότι ακόμα και στην κακή του μέρα έχει σοβαρές πιθανότητες να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Ότι μπορεί να του «κάτσει» μία φάση και να πάρει τη νίκη.

Απέναντι στον Βόλο ήταν λίγο καλύτερος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, έχοντας ως κορυφαία φάση το δοκάρι με τον Αγκιμπού πριν από το 0-1. Με την είσοδο των Βαλμπουενά και Εμβιλά, όμως, (και αργότερα του Τικίνιο), κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και να υποχρεώσει τους Θεσσαλούς σε άτακτη υποχώρηση, οι οποίοι άρχισαν να συμβιβάζονται και με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Βέβαια δεν περιόρισε τα... χούγια του. Πάλι έδωσε χώρους, αλλά οι παίκτες του Βόλου είτε είχαν κακές επιλογές στην τελική πάσα, είτε κακές εκτελέσεις. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός έδωσε το δικαίωμα στον Φαν Βέερτ να ισοφαρίσει στο 87’ σε μία φάση, όπου ο φορ του Βόλου βγήκε ανενόχλητος απέναντι από τον Βατσλίκ και έπιασε μία άγαρμπη κεφαλιά.

Τέτοιου είδους καταστάσεις που είναι συνηθισμένος να ζει στην άμυνά του ο πρωταθλητής, προφανώς και δεν μπορούν να διορθωθούν από τη μία μέρα στην άλλη. Και απ' ό,τι δείχνουν τα πράγματα, δύσκολα θα διορθωθούν κιόλας έως τις 21 Μαϊου που ολοκληρώνεται η σεζόν. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, αυτό που μετράει είναι το τρίποντο απέναντι σε μία ομάδα που «πέθαινε» για να πάρει βαθμό ή βαθμούς από τον Ολυμπιακό. Έχουμε εξηγήσει πολλάκις ότι ο φετινός Ολυμπιακός δύσκολα θα ξεσηκώσει τον κόσμο με τις εμφανίσεις του, αλλά αυτό που προέχει είναι να παίρνει τα τρίποντα και στο τέλος να πανηγυρίσει τον τίτλο. Για τη βελτίωση της εικόνας, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει μπόλικη δουλειά από το καλοκαίρι.

Κατά τ’ άλλα, ο Ζοάο Καρβάλιο μπήκε καλά, αλλά στην πορεία χάθηκε. Δείχνει ωστόσο στις επαφές που έχει με την μπάλα, ότι είναι ένας από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Ευκαιρία πάντως είναι και για τον ίδιο να ζήσει από κοντά τη μαγεία του Βαλμπουενά και να δει τι σημαίνει παίκτης - ηγέτης.