Ολυμπιακός: Έφτασε η στιγμή των αλλαγών και της φρεσκάδας στο παιχνίδι με τον Βόλο

Ο Πέδρο Μαρτίνς σκέφτεται σοβαρά να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς στον Βόλο (20/2, 17.15), λόγω της ευρωπαϊκής αναμέτρησης που ακολουθεί με την Αταλάντα.

Ολυμπιακός: Έφτασε η στιγμή των αλλαγών και της φρεσκάδας στο παιχνίδι με τον Βόλο

Ο Μαρτίνς δεν είναι από τους προπονητές που συνηθίζουν να κάνουν εκτεταμένα ροτέισον, ακόμα και όταν ακολουθεί ένα σπουδαίο ευρωπαϊκό ματς. Θυμίζουμε για παράδειγμα ότι πριν από δύο χρόνια σε εκείνη την τριάδα αγώνων - φωτιά με Άρσεναλ στο Φάληρο, ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Άρσεναλ στο Λονδίνο (το έπος του Εμιρέιτς) είχε πάει σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα και στα τρία ματς.

Βέβαια, την Κυριακή (20/2, 17.15) στο Πανθεσσαλικό δεν αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ ή κάποιον άλλον διεκδικητή του τίτλου. Αντιμετωπίζει μία ομάδα που ναι μεν τον δυσκόλεψε στον α’ γύρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένες από τις «ρεζέρβες» που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο Μαρτίνς, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που δεν άνοιξε τα χαρτιά του στην τελευταία προπόνηση, έχει «σταντ μπάι» αρκετό κόσμο! Συγκεκριμένα, τους Βρουσάι (για το δεξί άκρο της άμυνας), Κίτσο, Ζοάο Καρβάλιο, Βαλμπουενά, Μαντί Καμαρά και Μπουχαλάκη. Αναφερόμαστε σε παίκτες που για τον έναν ή τον άλλον λόγο δεν βρέθηκαν στην ενδεκάδα του αγώνα του Μπέργκαμο (σ.σ. ο Καρβάλιο ούτως ή άλλως είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας).

Ο Μαρτίνς λοιπόν είναι αποφασισμένος να προχωρήσει ακόμα και σε 5-6 αλλαγές (σ.σ. ο Ελ Αραμπί επίσης έχει προβάδισμα έναντι του Τικίνιο), εφόσον διαπιστώσει στις συζητήσεις που θα κάνει με τους ποδοσφαιριστές του το πρωί της Κυριακής (20/2), ότι δεν είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας για να παίξουν απέναντι στον Βόλο.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μπορεί η αναμέτρηση με τους Θεσσαλούς να έχει πάντα τις ιδιαιτερότητές της, αλλά δεν συγκρίνεται με τον επαναληπτικό με την Αταλάντα. Εκεί όπου απαιτούνται όσο το δυνατόν φρέσκα πόδια για να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.