Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς, η απίστευτη παράδοση με ΑΕΚ και η πρώτη νίκη...Φλεβάρη

Ο Ολυμπιακός με τον Πέδρο Μαρτίνς έχει νικήσει πέντε φορές την ΑΕΚ στο Φάληρο σε ισάριθμα ντέρμπι (με σκορ...14-1) και η πρώτη ήταν πάλι Φεβρουάριο με 4-1! Το εξτρά κίνητρο για τον Πορτογάλο. 

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς, η απίστευτη παράδοση με ΑΕΚ και η πρώτη νίκη...Φλεβάρη

Όταν μιλάμε για ντέρμπι, από τα παραδοσιακά του ελληνικού ποδοσφαίρου σαν το Ολυμπιακός-ΑΕΚ, είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό έως και πρωτοφανές να έχει νικήσει η μία ομάδα την άλλη τόσες πολλές φορές στις τελευταίες συναντήσεις τους. Διότι όλοι ξέρουμε ότι στην εποχή του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος είναι αήττητος στα ντέρμπι με την ΑΕΚ ανεξαρτήτως έδρας. Στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ΟΑΚΑ ή στο Πανθεσσαλικό, στον τελικό του Κυπέλλου.

Αυτή την τρομερή παράδοση θα επιδιώξει να συνεχίσει απόψε (19.30) ο Ολυμπιακός, με τον Πέδρο Μαρτίνς να θέλει την έκτη στη σειρά νίκη επί της ΑΕΚ στο Φάληρο, έχοντας μέχρι τώρα πέντε επιτυχίες με συνολικό σκορ 14-1. Απίστευτο για αγώνες τέτοιας αντιπαλότητας ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας.

Η πρώτη νίκη του Μαρτίνς επί της ΑΕΚ ήταν πάλι Φεβρουάριο, πριν από τρία χρόνια. Αντί για 13 που είναι σήμερα, το 2019 ήταν 17 Φεβρουαρίου με το 4-1 για τον Ολυμπιακό να έρχεται εμφατικά και με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ακολούθησαν το 2-0 την ίδια χρονιά, το 3-0 το 2020, το 3-0 και το 2-0 το 2021. Ενώ συνολικά σε δώδεκα ντέρμπι ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς έχει κόντρα στην ΑΕΚ εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Με τα τέσσερα τελευταία ντέρμπι να έχουν σκορ 3-0, 5-1, 2-0 και 3-2, με το τελευταίο στον πρώτο γύρο της φετινής σεζόν στο ΟΑΚΑ.

Αυτές τις εννιά νίκες του επί της ΑΕΚ ο Μαρτίνς τις έχει πετύχει με αντίπαλους προπονητές τέσσερις φορές τον Μανόλο Χιμένεθ, τρεις τον Μάσιμο Καρέρα, μία τον Νίκο Κωστένογλου και μία τον Αργύρη Γιαννίκη. Για τον Έλληνα τεχνικό που είναι με το ένα πόδι έξω από την ΑΕΚ μετά τα τελευταία αποτελέσματά της και την απώλεια της δυνατότητας να διεκδικήσει κάποιον τίτλο, ο Μαρτίνς έχει πολύ καλή γνώμη και ξέρει πολύ καλά πόσο τον έχει δυσκολέψει και με τον ΠΑΣ και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βλέπει το σημερινό παιχνίδι σαν ένα πολύ δύσκολο ντέρμπι και η επιθυμία του είναι πάνω απ' όλα το τρίποντο και σε δεύτερη μοίρα τα στατιστικά επιτεύγματα. Που πέραν πάσης αμφιβολίας είναι εκπληκτικά.