Ολυμπιακός: Το δίλημμα και τα σενάρια για έναν εξτρέμ

Οι σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και ο «πονοκέφαλος» για το πώς θα καλυφθεί το κενό του Γκάρι Ροντρίγκες.

Ολυμπιακός: Το δίλημμα και τα σενάρια για έναν εξτρέμ

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova ξεκαθάρισε ότι το ματς με την ΑΕΚ δεν έχει σχέση με αυτό κόντρα στην Αταλάντα. Η δήλωση του Πορτογάλου προπονητή δεν είναι κλισέ, αλλά κάτι που το πιστεύει πολύ και έτσι θα πράξει.

Δεν έχει σκοπό να προβάρει κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» την ενδεκάδα που θα παρατάξει στο Μπέργκαμο κόντρα στην ομάδα του Γκασπερίνι. Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό, αφού πρόκειται για δύο ματς με διαφορετικές απαιτήσεις και στόχους.

Κόντρα στην ΑΕΚ θα επανέλθουν οι θεωρητικά βασικοί, αλλά ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το τι ετοιμάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού. Έχει στο μυαλό του διάφορα με την ενδεκάδα που έπαιξε με τον Ιωνικό να έχει το προβάδισμα με 1-2 αλλαγές. Βασικά εκείνο που προκύπτει είναι πως ανοιχτή είναι μία θέση στα άκρα της επίθεσης.

Ο τραυματισμός του Γκάρι Ροντρίγκες δημιούργησε ένα κενό στους εξτρέμ του Ολυμπιακού και είναι ένα θέμα το πώς θα καλυφθεί από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Μασούρας θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, αφού βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Έκρινε το ματς στη Νίκαια και έδωσε την πρόκριση επί του Παναιτωλικού.

Μένει ανοιχτή μία θέση στα άκρα και πλέον τα σενάρια είναι δύο. Το ένα είναι αυτή να καλυφθεί με έναν χαφ. Δηλαδή να παίξει με τριάδα στο κέντρο, Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Μαντί Καμαρά. Σε αυτό το σενάριο ο Αγκιμπού θα καλύψει το κενό του Γκάρι.

Το άλλο σενάριο θέλει έναν από τους εξτρέμ να διεκδικεί τη φανέλα βασικού για τα άκρα. Και εκεί είναι υποψήφιος ο Βαλμπουενά που στα τελευταία ματς είναι θετική η παρουσία του. Ο άλλος είναι ο Ονιεκούρου που έπαιξε με τον Παναιτωλικό, αλλά και πάλι ήταν άφαντος. Ο Λόπες πλέον μπήκε ξανά στο… κόλπο μετά τις δύο ασίστ με τον Παναιτωλικό, ενώ πιο πίσω είναι ο Βρουσάι.