Ο Γιαννακόπουλος κράτησε όρθια την Κέρκυρα στη Λάρισα (vid)

Με ήρωα τον τερματοφύλακα Γιαννακόπουλο η Κέρκυρα, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 67΄, πήρε πολύτιμο βαθμό (0-0) στη Λάρισα.

Ο Γιαννακόπουλος κράτησε όρθια την Κέρκυρα στη Λάρισα (vid)

Ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας έκανε σωρεία αποκρούσεων, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο και κράτησε ζωντανή την ομάδα του, ιδιαίτερα μετά το 67΄ που αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του αρχηγού της Σπίνουλα με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο α΄ ημίχρονο η υπεροχή και οι καλές στιγμές μπροστά στις δυο εστίες ήταν μοιρασμένες. Η Λάρισα έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ στο 2' με τον Ζίζιτς που επιχείρησε κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Κέρκυρα απάντησε στο 17΄ με τον Επστάιν ο οποίος πέρασε και τον Μπόζοβιτς, όμως έφυγε πλάγια και το πλασέ του δεν βρήκε στόχο.

Οι παίκτες των δύο ομάδων κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες αλλά η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου δεν τους βοηθούσε. Ο Γιαννακόπουλος σταμάτησε στο 13' το σουτ του Ντέλειτς και στο 14΄ το σουτ του Μιλοσάβλιεβ. Στο
30΄ ο Ζίζιτς πρόλαβε και ανέτρεψε έξω από την περιοχή τον Παμλιδη πριν γίνει απειλητικός για τον Μπόζοβιτς.

Η Κέρκυρα προοδευτικά άρχισε να πατά καλύτερα στο γήπεδο. Στο 31' ο Μπόζοβιτς απέκρουσε το τεχνικό φάουλ του Ρόλε και στο 43' σουτ μακρινό από τον Αρτυματά δεν βρήκε στόχο. Η καλύτερη στιγμή στο κλείσιμο του α΄ μέρους ανήκε στη Λάρισα. Ο Μιλοσάβλιεβιτς όμως αστόχησε στο δύσκολο σουτ που επιχείρησε.

Η Λάρισα μπήκε δυνατά στην επανάληψη. Κέρδισε δυο-τρία κόρνερ στα πρώτα λεπτά που πέρασαν όμως ανεκμετάλλευτα. Το παιχνίδι εκτραχύνθηκε με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί και να υπάρχουν συχνές διακοπές. Στο 68΄ ο Σπίνουλας τράβηξε τον Κρίζμαν και δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Νωρίτερα ωστόσο η Κέρκυρα είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όμως ύστερα από το σουτ του Επστάιν η μπάλα κόντραρε στον Ζίζιτς και χτύπησε στο δεξί δοκάρ του Μπόζοβιτς. Η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και πίεσε για να πετύχει ένα γκολ. Στο 63΄ ο Γιαννακόπουλος σταμάτησε το σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς και στο 72' έσωσε την εστία του στο τετ α τετ με τον Περόνε.

Με μια ματιά

Η ΛΑΡΙΣΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ…δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η αντίπαλός της αγωνιζόταν για περίπου μισή ώρα με παίκτη λιγότερο. Βρέθηκε και απέναντι σε έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, όπως ήταν σήμερα ο Γιαννακόπουλος ο οποίος γέμισε τα γκολπόστ και τα έκανε να φαίνονται πολύ μικρά για τους επιτιθέμενους.

Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ… στάθηκε άτυχη στη φάση του 65΄ όταν η μπάλα άλλαξε πορεία στο σουτ του Επστάιν και σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς. Ωστόσο δεν έκανε και ιδιαίτερες προσπάθειες για να σκοράρει. Και φαινόταν ότι ένα γκολ θα ήταν αρκετό για να κρίνει την αναμέτρηση.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Ο Θάνος έκρινε σωστά στις λίγες δύσκολες φάσεις που του έτυχαν. Σωστή η αποβολή του Σπίνουλα με δυο κάρτες.

Μικρογραφία

ΓΗΠΕΔΟ: ΑΕΛ FC Arena
Λάρισα- Κέρκυρα 0-0
ΓΚΟΛ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Θάνος
ΚΑΡΤΕΣ: 68΄ Σπίνουλας κόκκινη (2η κίτρινη), Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μασούρας- Σπίνουλας

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΛ (Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας (53΄ Ρέντζας), Φατιόν (87΄ Μλαντένοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Κριζμάν, Ναζλίδης (63΄Λεοζίνιο), Περόνε

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μαντζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Αντέτζο, Γρομητσάρης, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (74' Γκράσι), Ρόλε (92΄ Ινάσιο), Επστάιν, Παμλίδης (87΄ Μυτίδης)

Δείτε τα highlights του αγώνα εδώ