Ολυμπιακός: Να μείνει μακριά από έπαρση και αλαζονεία
Τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του Ομπράντοβιτς
Η επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Ελλάδα και δη στον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι γεγονός. Κάνοντας ακόμη πιο ελκυστικό το νέο πρωτάθλημα, με Μπαρτζώκα, Σπανούλη και Τρινκιέρι σε Ολυμπιακό, Άρη και ΠΑΟΚ αντίστοιχα. Αρχίζει και αποκτά μια αίγλη του παρελθόντος η Α1. Κι αυτό μόνο καλό είναι για το ελληνικό μπάσκετ.
Στο δια ταύτα, η κίνηση του Παναθηναϊκού να φέρει πίσω τον Ομπράντοβιτς, δείχνει πόσο τον πείραξε η απώλεια της φετινής Ευρωλίγκας, σε μια χρονιά που το φάιναλ φορ γινόταν στο σπίτι του. Και με εκείνον να μην δίνει καν το «παρών» στο ΟΑΚΑ. Και με τη χαριστική βολή να έρχεται, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τρόπαιο.
Στον Παναθηναϊκό άνοιξαν …σαμπάνιες αυτές τις μέρες, σαν να επανάκτησαν ήδη τα πρωτεία. Υπερβολική λίγο η αντίδρασή τους, αν και καταλαβαίνουμε τη χαρά τους. Ο Ομπράντοβιτς είναι ταυτισμένος με την κυριαρχία των «πρασίνων» σε Ελλάδα και Ευρώπη στο παρελθόν.
Βρισκόμαστε όμως στο 2026. Ο Ολυμπιακός είναι πλέον αφεντικό τα τελευταία χρόνια. Και ο Μπαρτζώκας είναι αυτήν τη στιγμή ο κορυφαίος προπονητής στην Ευρώπη. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές.
Όπως και να ΄χει πάντως, ο Παναθηναϊκός δυναμώνει με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Και στον Ολυμπιακό πρέπει να προετοιμαστούν αναλόγως για τη νέα πραγματικότητα. Στο λιμάνι πρέπει να μείνουν μακριά απ’ την έπαρση και την αλαζονεία. Είναι κακοί οδηγοί. Ο «Ζοτς» μπορεί να μην έκανε κάτι στην Παρτιζάν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν παύει να είναι ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους στην Ευρωλίγκα. Κι ας έχει πατήσει τα 66. Δεν μας λέει κάτι η ηλικία. Και τον Ίβκοβιτς τον έλεγαν παππού και ξαναπήρε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα με παιδάκια. Η Εθνική στο ποδόσφαιρο πήρε το Euro με τον Ρεχάγκελ.
Λέγαμε εξάλλου κι εμείς χθες ότι οι επιστροφές συνήθως δεν είναι σαν την πρώτη φορά, αλλά είδαμε και ολόκληρη Ρεάλ να φέρνει πίσω τον Μουρίνιο. Ο μεγάλος προπονητής είναι πάντα μεγάλος προπονητής.
Ο Μπαρτζώκας πλέον έχει άλλη μια πρόκληση, να κερδίσει μετά τον Αταμάν και τον Ομπράντοβιτς. Έξτρα κίνητρο για αυτόν, ώστε να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος τώρα. Και κίνητρο μαζί για όλον τον Ολυμπιακό. Με τον Παναθηναϊκό να είναι βέβαιο πως θα ενισχυθεί πολύ, καλούνται και οι «ερυθρόλευκοι» να κάνουν το ίδιο, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς.
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ