Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην αισθάνεται απειλή από τις άλλες ομάδες της Super League, ωστόσο έχει μεγάλη πρόκληση για τη συνέχεια της σεζόν. Στην Ελλάδα και φυσικά στην Ευρώπη. 

Τώρα αρχίζει το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό

Δε χρειαζόταν το ντέρμπι της Τούμπας για να βγουν συμπεράσματα. Ο Ολυμπιακός είχε διαφορές που δεν καλύπτονται, θα παρέμενε φαβορί έστω κι αν έχανε από τον ΠΑΟΚ ή ακόμη κι αν η ΑΕΚ έκανε το αυτονόητο με τον Βόλο και μείωνε εκείνη την απόσταση εκμεταλλευόμενη την ισοπαλία στην Θεσσαλονίκη. Έτσι όπως κυλάει το φετινό πρωτάθλημα από την αρχή μέχρι τώρα, ο Ολυμπιακός βρίσκει πάντα τους τρόπους να κάνει ό,τι απαιτείται για μια ομάδα πρωταθλητισμού. Οι άλλοι όχι.

Το θέμα είναι για τον Ολυμπιακό να συνεχίσει από παιχνίδι σε παιχνίδι να ξαναβρίσκει τον εαυτό του. Να αποδίδει σύμφωνα με την αξία του. Η επιστροφή παικτών από την Αφρική και εκείνων που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τραυματισμούς από από τον κορονοϊό είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει την εικόνα. Η μεταγραφική ενίσχυση και το πιο «γεμάτο» ρόστερ επίσης. Ένα πράγμα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός στις εγχώριες διοργανώσεις: εφησυχασμό.

Δεν θυμήθηκα ξαφνικά τον αείμνηστο Σάββα Θεοδωρίδη που πάντοτε έλεγε ότι κανένα πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί εάν δεν κατακτηθεί μαθηματικά. Απομένουν ακόμη δεκαεπτά αγώνες, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει και αυτό. Έστω κι αν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού δεν μπορούν να τον φτάσουν ούτε όταν είναι στις κακές του (στις αρχές του μήνα) ή στις... μέτριές του (αυτή την εποχή).

Οι προκλήσεις συνεχίζονται για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Μεγαλύτερη προσπάθεια για καλύτερο και θεαματικότερο ποδόσφαιρο. Καλύτερες επιλογές απ' όλους σε πάγκο και γήπεδο. Φυσικά νίκες σε κάθε ματς στη συνέχεια. Πρόκριση και στο Κύπελλο, αλλά και όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα στην Ευρώπη απέναντι στην Αταλάντα. Εκεί όπου όντως ο Ολυμπιακός δεν είναι το φαβορί, αλλά εφόσον ο ίδιος συνεχίσει τις επόμενες δύο εβδομάδες να βελτιώνεται σίγουρα η απόστασή του από την εξαιρετική ιταλική ομάδα δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η δική του απόσταση από τις άλλες ελληνικές.

Ας περιμένουμε επίσης τον τελικό μεταγραφικό απολογισμό όταν θα λήξει η χειμερινή περίοδος, σε λίγες ώρες δηλαδή. Επίσης ας περιμένουμε διαιτησίες σαν κι αυτή του Πορτογάλου στην Τούμπα στη συνέχεια. Κι ας έκανε χέρι ο Σίντκλεϊ στο 88'. Τέτοια πέναλτι που δεν είναι ο Ολυμπιακός δεν χρειάζεται να παίρνει. Ούτε οι άλλοι όμως...