Ολυμπιακός: Έλλειψη ρυθμού και όχι προπονήσεων ο Ζοάο Καρβάλιο

Ο Ζοάο Καρβάλιο μπορεί να έχει έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού, αλλά όχι και έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης. Είναι έτοιμος να βοηθήσει άμεσα τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός: Έλλειψη ρυθμού και όχι προπονήσεων ο Ζοάο Καρβάλιο

Ο Ζοάο Καρβάλιο θα ανακοινωθεί την Παρασκευή (28/1) από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Βρίσκεται από την Πέμπτη (27/1) στην Ελλάδα και άμεσα ενσωματώνεται στις προπονήσεις του Ρέντη.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός έπιασε λιμάνι με σκοπό να διεκδικήσει το συντομότερο δυνατόν μία θέση στο αρχικό σχήμα. Από πλευράς φυσικής κατάστασης είναι έτοιμος.

Αυτό που του λείπει είναι αγωνιστικός ρυθμός. Η τελευταία του παρουσία ήταν στις 30 Δεκεμβρίου στο ματς Νότιγχαμ - Χάντερσφιλντ 0-1. Τότε είχε παίξει μόλις 10 λεπτά. Στον έναν μήνα που έχει μεσολαβήσει έως τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, έχει κάτσει στον πάγκο στο παιχνίδι με την Μπάρνσλεϊ την Τρίτη (25/1), δύο μέρες πριν πάρει το αεροπλάνο για Ελλάδα.

Έκανε φουλ προπονήσεις στην Φόρεστ και πλέον, αυτό που θα επιδιώξει μέσω της εικόνας που θα παρουσιάσει στον Ρέντη, είναι να πείσει τον Πέδρο Μαρτίνς να τον βάλει άμεσα στην «εξίσωση».

Σίγουρα ο Πορτογάλος τεχνικός έχει να δουλέψει αρκετά πράγματα στο κομμάτι της τακτικής. Ο Ζοάο Καρβάλιο είναι ένας χαρισματικός ποδοσφαιριστής με την μπάλα, αλλά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο για να... προκόψει κάποιος θα πρέπει να είναι πειθαρχημένος και στο τακτικό κομμάτι. Ειδικά όταν η ομάδα του αμύνεται.

Ο Καρβάλιο δεν φέρει τη φήμη ενός ποδοσφαιριστή που έχει αφήσει δείγματα γραφής ως προς τα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ναι μεν είναι ένας επιθετικογενής παίκτης, αλλά και οι επιθετικοί πάντοτε βοηθούν στην ανασταλτική λειτουργία, όταν η ομάδα τους βρίσκονται σε κατάσταση άμυνας. Ο Ελ Αραμπί είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Σίγουρα από πλευράς τακτικής ο Μαρτίνς θα χρειαστεί να δουλέψει λίγο παραπάνω με τον Ζοάο Καρβάλιο, ο οποίος ωστόσο δημιουργικά μπορεί να φέρει λύσεις από εκεί που δεν το περιμένουν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Τα υπόλοιπα στο χορτάρι...