Το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και το «διαμάντι» της Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Ολυμπιακός μετά τα «χτυπήματα» στις ακαδημίας της Λιλ και της Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε να πάρει παίκτη και από τα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης.

Το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού και το «διαμάντι» της Ρεάλ Μαδρίτης

Το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού έχει καταφέρει και έχει φτιάξει ήδη ένα πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη. Έχει φτάσει στο σημείο να συγκρίνεται με τους σκάουτς μεγάλων ευρωπαϊκών κλαμπ. Δεν είναι και λίγα όσα έχουν κάνει οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά σε αυτό το επίπεδο.

Η δουλειά του τμήματος σκάουτινγκ είναι να βρίσκει ποδοσφαιριστές ταλαντούχους πριν ανέβει η τιμή τους, παίκτες έμπειρους (Εμβιλά) σε φάση ευκαιρίας που να μπορούν να αποκτηθούν.

Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τρομερή πρόοδο σε αυτόν τον τομέα και αυτό πλέον είναι κάτι που του το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι του. Κινούμενος σε αυτό το πλαίσιο ο Ολυμπιακός «χτύπησε» εντός των τειχών της Ρεάλ Μαδρίτης. Κάπου στην ισπανική πρωτεύουσα εντόπισε τον Ντιμπί Κεϊτά και το απόγευμα της Πέμπτης (27/1) τον φέρνει στην Ελλάδα για να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Στα ισπανικά Μέσα γίνονται αναφορές σε αυτή τη μεταγραφή και το εντυπωσιακό της ιστορίας είναι πως υπογραμμίζουν ότι το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού λειτουργεί όπως αυτό της Ρεάλ Μαδρίτης με τη διαφορά ότι έχει απλωμένα τα δίχτυα του στην Ευρώπη.

Ο Κεϊτά, λοιπόν, είναι 18 ετών και το καλό του πόδι είναι το αριστερό. Του αρέσει να παίζει στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής, αλλά αγωνίζεται εξίσου καλά και δεξιά. Έχει εξαιρετική τεχνική και μάλιστα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα της γενιάς του. Η Ρεάλ τον απέκτησε από τη Ράγιο Βαγιεκάνο το καλοκαίρι του 2016 και γρήγορα στην ομάδα Νέων κατάφερε να αφήσει το σημάδι του. Είναι γρήγορος και ευλύγιστος με τους υπεύθυνους της Ρεάλ Μαδρίτης να βλέπουν στο πρόσωπο του ένα από τα ανερχόμενα αστέρια.

Όνειρο του νεαρού που κατάγεται από το Μάλι ήταν να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Κεϊτά έχει καταφέρει να προπονηθεί και με την πρώτη ομάδα της "Βασίλισσας". Το τεχνικό της επιτελείο τον είχε ξεχωρίσει και αρκετές φορές έκανε προπόνηση μαζί με τα αστέρια της. Τον ποδοσφαιριστή δεν τον παρακολουθούσε μόνο ο Ολυμπιακός, αλλά και άλλα ευρωπαϊκά κλαμπ, όμως, οι Πειραιώτες κατάφεραν να τον κάνουν δικό τους.

Σε πρώτη φάση ο μικρός θα μπει στον Ολυμπιακό Β' και θα είναι υπό στενή παρακολούθηση. Τον συνοδεύουν πολύ καλά σχόλια και εκείνο που απομένει είναι το αποδείξει και στο γήπεδο.