Ιωνικός: Επίσημο του Βαλέντε στους Νικαιώτες

Την απόκτηση του Ρικάρντο Βαλέντε ανακοίνωσε τη Δευτέρα (24/1) η ΠΑΕ Ιωνικός. 

Ιωνικός: Επίσημο του Βαλέντε στους Νικαιώτες

Παίκτης του Ιωνικού και με τη... βούλα είναι ο Ρικάρντο Βαλέντε, που ανακοινώθηκε σήμερα (24/1) από τον Ιωνικό.

Θυμίζουμε ότι ο μέχρι πρότινος άσος της Τούζλασπορ, από την οποία μετακομίζει ως ελεύθερος, είχε περάσει ήδη τις προηγούμενες μέρες από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ενώ το Σάββατο (22/1) βρέθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Ιωνικού:

«Η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοινώνει την απόκτηση του Ρικάρντο Ζορζ Ολιβέιρα Βαλέντε!

Ο 30χρονος Πορτογάλος, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής, φορούσε στο πρώτο μισό της σεζόν τη φανέλα της τουρκικής Τούζλασπορ.

Γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1991, ο Βαλέντε ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ξακουστές ακαδημίες της Πόρτο, ενώ ακολούθησαν τα τμήματα υποδομής της Λεϊσόες.

Αγωνίστηκε σε νεαρή ηλικία στην Μπράγκα, ακολούθησε η Φεϊρένσε, η ανδρική ομάδα της Λεϊσόες και στη συνέχεια οι Γκιμαράες, Πάσος Φερέιρα, Μαρίτιμο, Χάτα Κλαμπ (σσ. στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα), Τοντέλα και Γκαζ Μετάν (σσ. στη Ρουμανία), πριν καταλήξει στην Τουρκία.

Ο Ρικάρντο Βαλέντε διαθέτει μεγάλη εμπειρία και ποιότητα και έρχεται να ενισχύσει την ομάδα μας στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Μετράει μεταξύ άλλων 130 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορίας της Πορτογαλίας με 28 γκολ και 9 ασίστ. Την περασμένη σεζόν, είχε επίσης 10 γκολ και 8 ασίστ σε 32 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Ρουμανίας με την Γκαζ Μετάν, όντας ο τρίτος σκόρερ της ομάδας του και ο δεύτερος στη σχετική λίστα με τις ασίστ.

Ρικάρντο, καλώς ήρθες στην οικογένεια του Ιωνικού!»