Ολυμπιακός: Το ιδανικό «εξάρι» για τον Μαρτίνς (vid)

Ο Πέδρο Μαρτίνς περιέγραψε τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως «εξάρι».

Ολυμπιακός: Το ιδανικό «εξάρι» για τον Μαρτίνς (vid)

Ο Πέδρο Μαρτίνς μίλησε στο τρίτο μέρος του ask Pedro. Απάντησε δηλαδή στις ερωτήσεις που του είχαν τεθεί από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Πορτογάλος τεχνικός ρωτήθηκε για το ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει προπονήσει στην καριέρα του και απάντησε πως αυτός είναι ο Ματιέ Βαλμπουενά.

Ενδιαφέρον έχει πάντως η απάντηση του για το ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη θέση "6". Ο Πέδρο Μαρτίνς τόνισε πως ο παίκτης που θα παίζει σε αυτή τη θέση πρέπει να παίζει πολύ με το μυαλό του.

«Δύσκολο να χαρακτηρίσεις πως είναι ο ιδανικός ποδοσφαιριστής στο "6". Νομίζω ότι σημαντικό χαρακτηριστικό είναι να παίζει χρησιμοποιώντας το μυαλό του στο παιχνίδι,. Να έχει εύκολη την κίνηση από τη μία περιοχή στην άλλη. Είναι δύσκολο να συνδυάσεις όλα αυτά τα χαρακτηριστικά σε έναν παίκτη και γι' αυτό παίζουν όλες οι ομάδες με δεύτερο και τρίτο κεντρικό μέσο στα παιχνίδια», είπε ο 51χρονος προπονητής.

Όσον αφορά στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν ξεκάθαρος απαντώντας πως αυτός είναι ο Μαραντόνα.