Οριστική αναβολή στην κλήρωση της Super League

Αναβλήθηκε οριστικά η κλήρωση της Super League αφού το Δ.Σ. της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου συμφώνησε αυτή να γίνει στις 9 Αυγούστου.

Οριστική αναβολή στην κλήρωση της Super League

Ήταν κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα ομάδες χωρίς τηλεοπτική στέγη και τελικά έγινε και πράξη. Το Δ.Σ. της Super League δεν προχώρησε στην υπογραφή της προκύρηξης του νέου πρωταθλήματος με τους εκπροσώπους των ομάδων να μην μπορούν να συμφωνήσουν ώστε να βρεθεί μια λύση.

Το Δ.Σ. της Super League θα συνεδριάσει ξανά την επόμενη Πέμπτη και θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τότε προκειμένου να μάθουμε πότε θα ξεκινήσει τελικά το νέο πρωτάθλημα, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 25 Αυγούστου.

To fosonline σας είχε ενημερώσει από το πρωί για το τι επρόκειτο να συμβεί στη συνεδρίαση. Τα σενάρια ήταν δυο. Το ένα να αναβληθούν όλες οι διαδικασίες μέσω μιας πολύωρης διαδικασίας που ως στόχο θα έχει να αναδείξει το αδιέξοδο. Εν συνεχεία, να γίνει προσπάθεια έτσι ώστε να αλλάξει μέσω της ΕΠΟ ο κανονισμός που θέλει τη Λίγκα να περνά τις αποφάσεις με δώδεκα ψήφους και να γίνει αυτό με λιγότερες έτσι ώστε να πιεστούν οι άστεγες ομάδες και να υπογράψουν το σχέδιο.

Η ανακοίνωση της Λίγκας για τη σημερινή συνεδρίαση αναφέρει:

«Πριν την έναρξη των εργασιών του Δ.Σ. τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των συνανθρώπων μας, οι οποίοι χάθηκαν τόσο τραγικά στην καταστρεπτική πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την ανατολική Αττική.

Το σύνολο των ομάδων της Super League κινητοποιήθηκε άμεσα, σε ένα κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης και προσέτρεξε ηθικά και υλικά στους πληγέντες. Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί επίσης και η δυνατότητα διοργάνωσης ενός φιλικού αγώνα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπέρ των πυροπλήκτων.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η αναβολή της έγκρισης της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Super League ΣΟΥΡΩΤΗ (ανδρών) και Προκηρύξεων Πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ19, Κ17, Κ15), αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019 για τις 9 Αυγούστου 2018».

Μετά την αναβολή, ο πρόεδρος της Λίγκας, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, είπε σε δηλώσεις του ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 25 Αυγούστου, ενώ για τα τηλεοπτικά τόνισε ότι πέραν του Epsilon Tv και οι ΑΝΤ1 και Alpha έχουν δείξει ενδιαφέρον.