Ολυμπιακός: Η ιδέα με Ανδρούτσο στα χαφ

Όσο ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα στο κέντρο λόγω πολλών απουσιών, η λύση αλλαγής θέσης σε... γνωστή θέση στον Θανάση Ανδρούτσο περνάει από το μυαλό του Πέδρο Μαρτίνς

Ολυμπιακός: Η ιδέα με Ανδρούτσο στα χαφ

Ο Ολυμπιακός τα πήγε πολύ άσχημα δημιουργικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όσο πιο κομψά μπορεί να το πει κάποιος, με την απόλυτη επιθετική ανυπαρξία των πρωταθλητών.

Σίγουρα έπαιξαν ρόλο πολλά για να συμβεί αυτό, όπως και απαιτείται δουλειά και βελτίωση, κάτι που τόνισε από την πρώτη στιγμή ο Πέδρο Μαρτίνς. Με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να είναι σε αναζήτηση λύσεων για τη συνέχεια, ψάχνοντας τέτοιες και μέσα από το ρόστερ του.

Στη μεσαία γραμμή ο Ολυμπιακός δεν έχει αυτό το διάστημα τον Μπουχαλάκη και τον Κούντε, ενώ λείπει και ο Αγκιμπού που ουσιαστικά λογίζεται ως μεσοκυνηγός με τον τρόπο που χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από τον προπονητή του. Όχι στα πλάγια, δηλαδή, όπως συνέβαινε αρχικά.

Οι ελλείψεις είναι σημαντικές και αριθμητικά, καθώς στον πάγκο από χαφ με τον Παναθηναϊκό πέραν του Βαλμπουενά, υπήρχε μόνο ο νεαρός Σουρλής. Για τον οποίο λογικά θα υπάρξει χρόνος στη συνέχεια, μέχρι να μπορέσει να βοηθήσει ο Φαντιγκά ή αν τελικά γίνει κάποια μεταγραφική κίνηση.

Μια ιδέα που σίγουρα έχει σκεφτεί ο Μαρτίνς είναι η μετατόπιση του Θανάση Ανδρούτσου σε ρόλο «8-10». Ο βασικός δεξιός μπακ της Εθνικής ομάδας λογίζεται πλέον ως λύση σε αυτή τη θέση στον Ολυμπιακό, αλλά το να παίξει στα χαφ και σε μεσοεπιθετικό πόστο δεν είναι κάτι που δεν γνωρίζει. Κάθε άλλο. Έχει πολλές συμμετοχές εκεί στην καριέρα του και αρκετά γκολ, καθώς μπορεί και να πασάρει καλά από τον άξονα και να τρυπώνει στην περιοχή.

Ούτε αυτό είναι κάτι που αποκλείεται να δούμε στη συνέχεια, ίσως να το είχαμε δει ήδη αν ο Ανδρούτσος δεν ήταν και αυτός θύμα ταλαιπωρίας και χαμένων προπονήσεων το τελευταίο διάστημα.