Ολυμπιακός: Πρώτη φορά επί ημερών Μαρτίνς δύο κολλητά «μηδέν» στην επίθεση!

Πότε ήταν η προηγούμενη φορά που ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και από πότε είχαμε να δούμε να λήγουν ισόπαλα χωρίς γκολ και τα δύο αιώνια ντέρμπι της σεζόν.

Ολυμπιακός: Πρώτη φορά επί ημερών Μαρτίνς δύο κολλητά «μηδέν» στην επίθεση!

Πρώτη φορά επί ημερών Μαρτίνς δεν σκοράρει ο Ολυμπιακός σε δύο διαδοχικά παιχνίδια πρωταθλήματος! Τελευταία φορά που είχε συμβεί αυτό ήταν πριν από σχεδόν 5 χρόνια! Τον Φεβρουάριο του 2017 είχε χάσει 0-1 από τον Πανιώνιο εντός (σκόρερ ο Γιώργος Μασούρας στο 1ο λεπτό) και στις αρχές Μαρτίου είχε ηττηθεί 2-0 από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας. Όμως και τότε προπονητής του Ολυμπιακού ήταν Πορτογάλος: ο Πάουλο Μπέντο! Στο μεσοδιάστημα, δεν υπήρχε δυάδα αγώνων, όπου η επίθεσή του έμεινε στο μηδέν - ασχέτως αποτελέσματος.

Από 'κει και πέρα, όπως στον πρώτο γύρο έτσι και στον δεύτερο, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν καταφέρνουν να σκοράρουν στο μεταξύ τους παιχνίδι. Δεκατρία ολόκληρα χρόνια είχε να συμβεί αυτό, δηλαδή να τελειώσουν ισόπαλα χωρίς γκολ τα ντέρμπι μιας σεζόν. Από το 2008-09! Με Βαλβέρδε στον πάγκο ο Ολυμπιακός, με Τεν Κάτε ο Παναθηναϊκός.

Να σημειωθεί επίσης ότι αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα που δεν κερδίζουν οι δύο ομάδες, αφού οι «πράσινοι» προέρχονταν από την ήττα στον Βόλο και οι «ερυθρόλευκοι» από την απρόσμενη ισοπαλία στη Ριζούπολη με τον ουραγό Απόλλωνα.

Αυτή ήταν η 3η απώλεια για τον Παναθηναϊκό φέτος στη Λεωφόρο, όπου έχει χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ, ενώ για τον Ολυμπιακό η 2η μακριά από το γήπεδό του (σερί με τη Ριζούπολη), όπου μετράει 7 νίκες.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει κερδίσει μόλις τα 4 από τα 17 ματς που έχει δώσει. Όλα έληξαν 0-0. Τα δύο με τον «αιώνιο» αντίπαλο και τα άλλα δύο με τους εκάστοτε ουραγούς της βαθμολογίας, Ατρόμητο και Απόλλωνα.

Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο Ολυμπιακός από τα τελευταία παιχνίδια είναι το αμυντικό επίτευγμα, καθώς δεν έχει δεχθεί γκολ στα τελευταία 5 ματς. Τελευταία ομάδα που σκόραρε εναντίον του είναι ο ΟΦΗ στις 4 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο (1-3).