Έχασε ένα ημίχρονο…

Η επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να ξεκινήσει ο ντεφορμέ και εκτός κλίματος Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό να παίζει για ένα ημίχρονο με… δέκα παίκτες κόντρα στον Ολυμπιακό

Έχασε ένα ημίχρονο…

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να περιμένει περισσότερα από το ντέρμπι στη Λεωφόρο βάσει της εικόνας του. Σε σχέση τουλάχιστον με τον Ολυμπιακό ασφαλώς και δικαιούται να νιώθει αδικημένος από την ισοπαλία.

Όχι πως δεν είναι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι πήρε τουλάχιστον έναν βαθμό από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας έστω και εντός έδρας. Άλλωστε προερχόταν από το… χαστούκι στον Βόλο.

Από εκεί και πέρα βέβαια η συνολική παρουσία των «πρασίνων» στο ντέρμπι επικεντρώνεται ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός είχε την κυριαρχία, πίεσε ασφυκτικά τον αντίπαλό του, δημιούργησε «ρήγματα» στην συμπαγή άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά έπαιζε ουσιαστικά χωρίς σέντερ φορ!

Ο Φεντερίκο Μακέντα είναι εμφανώς ντεφορμέ σε σημείο που να μην μπορεί να ακολουθήσει τους συμπαίκτες του. Να συνεργαστεί και να «βρεθεί» μαζί τους.

Η φάση του 41’ όπου στη «μπαλιά λουκούμι» του Χουάνκαρ στο ύψος του πέναλτι, ο Ιταλός πήδηξε σε λάθος χρόνο σαν να έκανε την κίνηση για πρώτη φορά στην καριέρα του και έστειλε τη μπάλα απελπιστικά άουτ είναι χαρακτηριστική.

Ήταν λάθος του Γιοβάνοβιτς να επιλέξει τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Έχασε ένα ολόκληρο ημίχρονο, την ώρα που ο Ολυμπιακός αδυνατούσε να κάνει έναν συνδυασμό και να φτάσει απέναντι στον Μπρινιόλι.

Η αλλαγή του Ιταλού με τον Ιωαννίδη έκανε τον Παναθηναϊκό ακόμα πιο πιεστικό, αλλά το μομέντουμ είχε χαθεί. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν ακόμα περισσότερο τους χώρους αδιαφορώντας για το θέαμα και δεν «ξεμύτισαν» ούτε όταν οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά.

Έτσι λοιπόν το κυριαρχικό τους παιχνίδι έμεινε… έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, εκεί όπου σταματούσαν όλες οι επιθετικές τους προσπάθειες σε ένα ματς που προφανώς θα ξεχαστεί και από τους δύο «αιωνίους».