ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-2: Οι Αγρινιώτες έκαναν το «μπαμ» με ανατροπή πέντε λεπτών στο ΟΑΚΑ (hls)!

Ο Παναιτωλικός που έχανε ως το 79' 1-0 από την ΑΕΚ, στο... κρύο ΟΑΚΑ, κατέβασε κι άλλο την... θερμοκρασία του σκοράροντας δις με Καρέλη και Μεντόσα κι αφήνοντας την «Ένωση» τρίτη στο -9 από την κορυφή με την πρώτη του νίκη, στην Αθήνα, επί των «κιτρινόμαυρων»!

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 1-2: Οι Αγρινιώτες έκαναν το «μπαμ» με ανατροπή πέντε λεπτών στο ΟΑΚΑ (hls)!

Στους έξι πόντους ήθελε να μειώσει την απόσταση της από την κορυφή της βαθμολογίας της Super League η ΑΕΚ στο κρύο, λόγω θερμοκρασίας κι απουσίας κοινού (μετά την απόφαση της διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» να μην επιλέξουν 1000 φίλους τους με βάσει τα μέτρα ανάσχεσης του κορονοϊού) ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά οι Αγρινιώτες, με ανατροπή σε διάστημα πέντε λεπτών, επικράτησαν 2-1 κερδίζοντας για πρώτη φορά στην πρωτεύουσα την αντίπαλο τους!

Οι «κιτρινόμαυροι» του Γιαννίκη (με Σβάρνα αντί του Ρότα και τους Μισελέν - Στάνκοβιτς εκτός αποστολής....) μέχρι το 78' προηγούντο 1-0 αλλά μάλλον άρχισαν να σκέφτονται το τι θα γίνει στο ντέρμπι των «αιωνίων» και το πλήρωσαν....

Τα «καναρίνια» που προέρχονταν από την ήττα στην Τούμπα αντιπαρήλθαν της απογοήτευσης γκολ του Ανσαριφάρντ στο 44' (ατομική προσπάθεια μετά από κάθετη του Μάνταλου), μετά από ένα πρώτο μέρος άνευρο κι αφού έμειναν ... όρθια στο ξεκίνημα της επανάληψης χάρη στο δοκάρι σε φάουλ του Τζαβέλα (48') και στον Μελίσσα («στοπ» στον Γκαρσία στο επόμενο λεπτό) χαρή στις αλλαγές του Αναστασίου πήραν το ματς.

Μια εξ αυτών ο Νίκος Καρέλης από πάσα του Μεντόσα, μετά από κλέψιμο του Ντουάρτε στον Μάνταλο (οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν φάουλ) ισοφάρισε (79') αφού έτρεξε το μισό γήπεδο και πλάσαρε σωστά.

Η ΑΕΚ κατέρρευσε και πέντε λεπτά ο Μεντόσα, αφού ελίχθηκε ανάμεσε σε Μάνταλο - Σάκχοφ, από τα 30 μέτρα εξαπέλυσε ένα απίστευτο σουτ που κατέληξε στο «Γ» του Τσιντώτα.

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-2

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α. («Σπύρος Λούης»)

Σκόρερ:
44’ Ανσαριφάρντ – 78’ Καρέλης, 83’ Μεντόσα.

Διαιτητής: Γκάμαρης (Αθηνών).

Κίτρινες κάρτες: Σιμόες – Μεντόσα

Κόκκινες κάρτες: -

Α.Ε.Κ. (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας – Σβάρνας (80’ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Σιμόες (87’ Κοσίδης), Λε Ταλέκ (80’ Σάκχοφ) – Άμραμπατ (88’ Γέβτιτς), Μάνταλος, Γκαρσία (65’ Τσούμπερ) - Ανσαριφάρντ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας – Λούι, Βργκοτς, Κορνέλιους, Χουχούμης – Φλόρες, Αντούνες (64’ Μάρτενσον) – Μπαρμπόσα (70’ Μόρσεϊ), Μεντόσα (85’ Τσιγγάρας), Ντουάρτε (85’ Μαλής) – Βέργος (70’ Καρέλης),