Επιστροφή στην κανονικότητα

Και στην Ελλάδα τα σπορ αφήνουν πίσω τους την μετάλλαξη «Όμικρον» του κορονοϊού και επανέρχονται σε φουλ αγωνιστική δράση

Επιστροφή στην κανονικότητα

Περνάει και αυτό το κύμα κορονοϊού με την κωδική ονομασία «Όμικρον» και ο Ελληνικός αθλητισμός βγαίνει και πάλι στον αφρό. Οι αναβολές και οι «ανορθογραφίες» που έλαβαν χώρα το προηγούμενο διάστημα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων covid-19, δίνουν σταδιακά τη θέση τους στην πολυπόθητη επάνοδο στην κανονικότητα.

Πιο έτοιμο από όλα τα σπορ, ως συνήθως σε αυτήν την Πανδημία διαρκείας, το ποδόσφαιρο. Περιέργως, οι επιτελείς της Super League 1 και της Super League 2 επέδειξαν ιδιαίτερη ψυχραιμία το προηγούμενο διάστημα, δεν διέκοψαν καν τα πρωταθλήματα παρά τις δυσκολίες και πλέον η δράση συνεχίζεται με όλο και λιγότερα εμπόδια.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Super League 2, που ενώ στην 12η αγωνιστική έγινε μόνο ένα ματς, στην 13η διεξήχθησαν οκτώ αναμετρήσεις και στη 14η που ακολουθεί οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για διεξαγωγή του συνόλου των αγώνων. Ανάλογη η κατάσταση και στην Super League 1, με τις δύο κατηγορίες μάλιστα να τηρούν ένα από τα αυστηρότερα Πρωτόκολλά στην Ευρώπη, όπου πλέον με μόνο έξι κρούσματα παικτών σε μια ομάδα, θα αναβάλλεται αγώνας.

Πέρα από τις επαγγελματικές κατηγορίες, το επόμενο Σαββατοκύριακο (15-16/1) επιστρέφουν στη δράση και η Γ’ Εθνική, αλλά και οι τοπικές ενώσεις, με προεξάρχουσες την Αθήνα και τον Πειραιά.

Από κοντά και η Basket League, με τις ειδικές συνθήκες των μικρότερων ρόστερ και του κλειστού χώρου όπου διεξάγεται το άθλημα και υποχρεώθηκε σε μικρή διακοπή, θα βρεθεί ξανά το Σάββατο σε θέση για τζάμπολ. Επιπλέον, ξαναρχίζει και η Volley League των ανδρών, διορθώνοντας την «ανωμαλία» που ήθελε να διεξάγεται το πρωτάθλημα των γυναικών και να τελεί σε προσωρινή αναστολή αυτό των ανδρών !

Τέλος καλό όλα καλά και το σύνολο του Ελληνικού αθλητισμού πατά ξανά γκάζι. Ευκαιρία για όλους όσοι αγαπούν τα σπορ στη χώρα μας, να απολαύσουν ξανά δράση σε όλα τα μέτωπα.