Το 7-1-1 του ΠΑΟ με το 7-1-0 του Ολυμπιακού

Η ιδιαιτερότητα του ντέρμπι στη Λεωφόρο για τον Ολυμπιακό και η σημασία της επιστροφής στις επιτυχίες μετά τη Ριζούπολη για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και όχι μόνο... 

Το 7-1-1 του ΠΑΟ με το 7-1-0 του Ολυμπιακού

Δεν θα πρέπει να αισθάνθηκαν πολύ ωραία ο προπονητής και οι παίκτες του Ολυμπιακού βλέποντας τον ΟΦΗ να περνάει με ευρύ σκορ από την Ριζούπολη, λίγες μέρες μετά την ισοπαλία που οι ίδιοι είχαν παραχωρήσει στο ίδιο γήπεδο, στον Απόλλωνα. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, βέβαια, αλλά σίγουρα ήταν κάτι που μεγεθύνει την έκπληξη εκείνης της πρώτης φοράς φέτος που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να νικήσει στη Super League σε αγώνα μακριά από το δικό του γήπεδο.

Και πέραν των όλων υπολοίπων σημαντικών που τίθενται για το αποτέλεσμα του επερχόμενου ντέρμπι στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα έχει σίγουρα στόχο να επιστρέψει στις επιτυχίες σε εκτός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος πηγαίνοντας στην πιο δύσκολη έδρα από όλες όσες έχει επισκεφθεί στο φετινό πρωτάθλημα.

Όχι μόνον επειδή είναι ο Παναθηναϊκός ένας παραδοσιακά ισχυρός αντίπαλος, ακόμη και στις εποχές της κρίσης του. Άλλωστε πριν από το εκκωφαντικό 1-4 των περσινών play off οι «πράσινοι» πάντα έβρισκαν τον τρόπο να προβληματίσουν τον Ολυμπιακό σε αυτό το γήπεδο. Αλλά και επειδή φέτος, όντως και με βάση τα αποτελέσματα, η Λεωφόρος είναι η πιο δυνατή έδρα. Μετά το «Καραϊσκάκης» φυσικά. Κι ας έχει εκεί ο Ολυμπιακός δύο ισοπαλίες, τη μία με τον ίδιο τον Παναθηναϊκό.

Οι γηπεδούχοι στο ντέρμπι της Κυριακής (16/1) εφόσον με το καλό αυτό γίνει, έχουν φέτος κάνει ρεκόρ στην έδρα τους με επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Αποτελέσματα που για τον Παναθηναϊκό δεν υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια στο γήπεδό του (και φυσικά έχουν πάει στράφι, διότι εκτός έδρας οι «πράσινοι» έχουν το ακριβώς αντίθετο πρόσωπο).

Κόντρα σε αυτή την ομάδα με ένα καλό προπονητή και με τα όσα έχουν συμβεί έως τώρα στα προηγούμενα φετινά παιχνίδια στο «Απ. Νικολαΐδης», ο Ολυμπιακός που με εξαίρεση την Ριζούπολη έχει πάει «τρένο» εκτός έδρας, έχει μπροστά του μια εξτρά πρόκληση. Να εμφανιστεί πολύ δυνατός, έτσι όπως πρέπει, ώστε να πάρει τους βαθμούς που θα δώσουν ίσως και οριστική απάντηση σε όσους - μετά την πρόσφατη «γκέλα» - άρχισαν (από μέσα τους έστω) να ελπίζουν ότι μπορεί κάτι να αλλάξει.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει προβλήματα να διαχειριστεί και πολλές απουσίες, αλλά κι άλλες φορές ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να ξεπερνά τέτοια εμπόδια. Η σημασία της νίκης επί του Παναθηναϊκού δεν θα περιορίζεται απλά σε ένα ακόμη τρίποντο ή στην άλωση μιας ισχυρότατης φέτος έδρας. Θα προσφέρει την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στον ίδιο τον Ολυμπιακό για τα πολλά μεγάλα ματς που ακολουθούν και με αποκορύφωμα τις κόντρες με την Αταλάντα. Θα σημαίνει ότι παρότι δεν είναι στα καλύτερά του ή δεν έχει τους Αφρικανούς διεθνείς ή έχει ταλαιπωρηθεί από τον κορονοϊό ή αντιμετωπίζει και θέματα με τραυματισμούς, ο Ολυμπιακός μπορεί και κρατά τις... αποστάσεις. Διψήφιες ή κοντά στο διψήφιο δεν έχει και μεγάλη σημασία.

Το ματς θα είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο ο δυνατός και συγκεντρωμένος Ολυμπιακός, όσο ελλιπής κι αν είναι έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι μπορεί να το κερδίσει. Συνεχίζοντας μια προσπάθεια που έχει κρατήσει πολλούς μήνες σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αλλά έχει πολύ δρόμο ακόμη. Για το νταμπλ στην Ελλάδα και για όσο παραπέρα γίνεται να πάει στο Europa League.