Χουάνκαρ: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά αλλά…»

Ο Ισπανός αμυντικός του Παναθηναϊκού, Χουάνκαρ μίλησε για το ματς με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό που ακολουθεί. 

Χουάνκαρ: «Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά αλλά…»

Για το ντέρμπι αιωνίων με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, μίλησε ο Ισπανός άσος του ΠΑΟ, Χουάνκαρ. Ο Χουάνκαρ παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη σε ιστοσελίδα της Ισπανίας και συγκεκριμένα στην «panenka.org»

Φαίνεσαι χαρούμενος στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως έφυγες από τη Μάλαγα:

«Έφυγα από τη Μάλαγα εξαιτίας της κατάστασης που επικρατούσε. Εγώ και πολλοί συμπαίκτες μου θελήσαμε να αναζητήσουμε μία ομάδα εκτός Ισπανίας και έτσι επέλεξα τον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας με μεγάλο πάθος και ενθουσιασμό αυτό το νέο πρότζεκτ. Και είμαι πολύ χαρούμενος. Επιπλέον όλα μοιάζουν πολύ με την Ισπανία. Η Ισπανία πάντα θα μου λείπει βέβαια, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος εδώ. Ο σύλλογος με έπεισε με κάθε τρόπο, γιατί προφανώς πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα που είναι πασίγνωστη στην Ευρώπη. Η ευκαιρία που μου δόθηκε ήταν τέλεια, γιατί και εγώ ήθελα να φύγω εκτός Ισπανίας και να αλλάξω περιβάλλον».

Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά από τις άλλες ελληνικές ομάδες, ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του Παναθηναϊκού;

«Ο Ολυμπιακός είναι ένα βήμα μπροστά είναι η αλήθεια, γιατί στην βαθμολογία είναι αρκετά μπροστά από τους υπόλοιπους, όμως και εμείς πιστεύω πως έχουμε τους παίκτες για να τους αντιμετωπίσουμε στα ίσα. Νομίζω ότι με δουλειά και ταπεινότητα, μπορούμε να πετύχουμε την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτός είναι ο στόχος της ομάδας. Έχουν περάσει πολλά χρόνια που η ομάδα απέχει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και αυτό είναι κάτι που δύσκολα βγαίνει από το μυαλό των φιλάθλων. Ο σύλλογος αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τώρα όλα είναι καλά. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ σοβαρή ομάδα που δεν καθυστερεί καθόλου τις πληρωμές και ως εκ τούτου της αξίζει αυτή η αλλαγή. Όλοι δουλεύουμε για να κάνουμε την ομάδα να ονειρευτεί ξανά και τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα. Γιατί να μην εξασφαλίσουμε την έξοδό μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Πως είναι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Είναι τρελό. Ακόμα και αν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις, έχοντας παρακολουθήσει πολλά βίντεο από την παιδική σου ηλικία, η πραγματικότητα ξεπερνά τις προσδοκίες σου. Mπορεί να σε εκπλήξει. Είναι σαν να σου λένε καλωσήρθες στην κόλαση και κάτι παραπάνω. Οι οπαδοί ζουν τους αγώνες με πολύ μεγάλη ένταση. Και όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά όλα τα σπορ. Το ίδιο συμβαίνει και στο μπάσκετ, το βόλεϊ και το χάντμπολ. Τα στάδια γεμίζουν σε κάθε σπορ. Δεν είναι μόνο ότι ζουν πολύ έντονα όλα τα αθλήματα, αλλά και ότι νιώθουν τον σύλλογο σαν κάτι πολύ δυνατό, σχεδόν σαν αδερφό. Τώρα λόγο του κορονοϊού αυτό συμβαίνει σε μικρότερο βαθμό, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για κάτι εντυπωσιακό. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορείς να το περιγράψεις με λέξεις. Μόνο αν το ζήσεις θα καταλάβεις ακριβώς αυτό που γίνεται».

Σε μία συνέντευξή σου είχες δηλώσει πως αν ήταν στο χέρι σου θα πάλευες ώστε το ποδόσφαιρο να κερδίσει την χαμένη του αίγλη. Η ένταση που ζουν οι Έλληνες το ποδόσφαιρο ταιριάζει με αυτό που είπες.

«Όπως έχω πει πολλές φορές, δυστυχώς σήμερα το ποδόσφαιρο είναι περισσότερο δουλειά παρά συναισθήματα. Αυτό είναι το σημαντικότερο πράγμα που θα ήθελα να πάρω από το ποδόσφαιρο του παρελθόντος. To γεγονός ότι και οι φίλαθλοι το βλέπουν έτσι σε κάνει πολύ χαρούμενο και σου δίνει κίνητρο».