«Στριμωχτά» και όπου πάει…

Το πρόβλημα με τη συσσώρευση αναβληθέντων αγώνων κινδυνεύει να τινάξει στον… αέρα το πρωτάθλημα της Super League.

«Στριμωχτά» και όπου πάει…

Το πρωτάθλημα της Super League πρέπει να ολοκληρωθεί στις 6 Μαρτίου όπως έχει προγραμματιστεί και η κατάσταση με τις αναβολές των αγώνων έως τώρα αρχίζει να γίνεται οριακή. Η 17η αγωνιστική περιελάμβανε πέντε ματς που δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθούν και πλέον τα αναβληθέντα ανέρχονται ήδη στα δέκα, ενώ ο κίνδυνος να αυξηθούν τις επόμενες εβδομάδες είναι ορατός, τουλάχιστον βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στη χώρα. Μόλις τρία από τα δέκα αυτά παιχνίδια έχουν οριστεί, ενώ για αρκετά από τα υπόλοιπα υπάρχουν δυσκολίες εύρεσης ημερομηνιών.

Ειδικά με τις υποχρεώσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι δύσκολο να βρεθούν Τετάρτες για να «στριμωχτούν» στο πρόγραμμα αρκετά παιχνίδια, με πιο χαρακτηριστικό το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ που είναι αδύνατο να διεξαχθεί πριν από τον Μάρτιο!

Το παραδέχθηκε και ο Γιώργος Μποροβήλος, μιλώντας στην ΕΡT την Κυριακή (9/1): «Μας δημιουργούν μεγάλα προβλήματα οι αναβολές των αγώνων, αλλά πρέπει να σεβαστούμε την υγεία των παικτών και όχι μόνο. Πρέπει πάντως να βρούμε ημερομηνίες. Πρέπει να διεξαχθούν με ιεράρχηση οι αγώνες και έχουμε κάνει πολλά σενάρια για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Εμείς περιμένουμε ότι θα έχουμε μία κορύφωση μέχρι 20 Γενάρη. Εμείς κάνουμε μόνο PCR και τηρούμε το πρωτόκολλο και ελπίζουμε να βγει το πρόγραμμα έστω και… στριμωχτά. Εφόσον μετά τις 20 μπορεί να υπάρξει μία αποκλιμάκωση, θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα».

Γι’ αυτό, άλλωστε, και μειώθηκε ο χρόνος καραντίνας των ποδοσφαιριστών, ώστε να είναι διαθέσιμοι όσο το δυνατόν πιο σύντομα…'

*Διαβάστε περισσότερα στο ΦΩΣ της Τρίτης (11/1)*