Κούδας: «Οι παίκτες βάζουν το χρήμα πρώτο και τα συμβόλαια και μετά το ποδόσφαιρο»

Ο Γιώργος Κούδας, ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στην έλλειψη προσωπικοτήτων στο ποδόσφαιρο

Κούδας: «Οι παίκτες βάζουν το χρήμα πρώτο και τα συμβόλαια και μετά το ποδόσφαιρο»

Για την έλλειψη προσωπικοτήτων στο ποδόσφαιρο, αλλά και για το ότι δε γίνεται παραγωγή ταλέντων πια στη χώρα μας, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Παιδιά της πιάτσας» ο Γιώργος Κούδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές: «Με λυπεί ότι έσπασε το καλούπι του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Δε γίνεται να βγαίνουν τόσα ταλέντα και να έχει σταματήσει αυτή η παραγωγή τους. Ίσως δε γίνεται η σωστή καθοδήγηση, οι παίκτες βάζουν το χρήμα πρώτο και τα συμβόλαια και μετά το ποδόσφαιρο. Πρώτα βάζεις το ποδόσφαιρο. Έτσι γίνεται σήμερα δυστυχώς».

Για να προσθέσει: «Όλα έρχονται από την παιδική ηλικία. Παλιά ήμασταν πιο ελεύθεροι, ό,τι έκανες στην προπόνηση έκανες και στο γήπεδο. Ο Λόραντ ήρθε να μας κάνει Μπάγερν, ο προπονητής πρέπει να αφήνει τον ποδοσφαιριστή μέσα από το συστήματά του να αφήνει το ταλέντο και να μην το περιορίζει. Πρέπει να παίξεις πολλά χρόνια σε μια ομάδα για να γίνεις οικογένεια».

Ενώ ακόμα υπογράμμισε: «Δε βλέπω ποδοσφαιρικές προσωπικότητες πλέον, παίκτες να πάρουν την μπάλα, να κάνουν μια ενέργεια, έστω κι αν είναι αποτυχημένη. Μόνο παίκτες προσηλωμένους σε ένα σύστημα».