Ολυμπιακός: Αλλαγή νοοτροπίας και νέα αρχή

Μαρτίνς και ποδοσφαιριστές μίλησαν στον Ρέντη για την γκέλα της Ριζούπολης. Ο Πορτογάλος τα… έχωσε στους παίκτες του και ζήτησε να αλλάξουν άμεσα την εικόνα τους.

Ολυμπιακός: Αλλαγή νοοτροπίας και νέα αρχή

Τα όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στο γήπεδο της Ριζούπολης ταρακούνησαν τους πάντες στον Ρέντη. Δεν ήταν τόσο το 0-0 με τον αποδεκατισμένο Απόλλωνα Σμύρνης όσο η εικόνα της ομάδας του Πειραιά. Περισσότερο απ' όλα δεν άρεσε η νοοτροπία που έδειξαν οι Πειραιώτες σε αυτό το ματς και φάνηκε να έχουν… μείνει στις διακοπές των Χριστουγέννων. Όλοι μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης έκαναν την αυτοκριτική τους για όσα συνέβησαν. Ο Πέδρο Μαρτίνς ανήκει σε αυτήν την κατηγορία και φυσικά έγινε και η ανάλογη κουβέντα στον Ρέντη. Άλλωστε το κακό που έγινε στη Ριζούπολη δεν είναι τόσο μεγάλο για τον Ολυμπιακό, αφού η διαφορά που τον χωρίζει από την ΑΕΚ είναι στους εννιά βαθμούς. Εκείνο που θέλουν όλοι να προλάβουν είναι να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον. Δεν θέλουν να δουν άλλες εμφανίσεις σαν αυτή της Ριζούπολης και το 0-0 με τον ουραγό της βαθμολογίας επιθυμούν να λειτουργήσει ως ξυπνητήρι για τη συνέχεια. Γι' αυτό και στο προπονητήριο ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία τα είπαν. Τα έβαλαν κάτω και συζήτησαν για όλα όσα συνέβησαν στο ματς με τον Απόλλωνα. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο πολύ σημαντικά και δύσκολα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει άμεσα να αλλάξει την εικόνα του.

«Ποτέ ξανά τέτοια εικόνα»

Στον Ρέντη, λοιπόν, έγινε μία κουβέντα, με τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. Ο καθένας ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί προκειμένου να διορθωθεί η εικόνα του Ολυμπιακού, διότι η σεζόν έχει ακόμα αρκετό δρόμο. Ο Πέδρο Μαρτίνς άσκησε κριτική στους ποδοσφαιριστές του και τόνισε πως δεν θέλει να δει ανάλογη εικόνα στο μέλλον. Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε τα παράπονά του από τους παίκτες, διότι και πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων τούς είχε κάνει δώρο μία μέρα επιπλέον άδεια, διότι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση με τον Λεβαδειακό. Δεν ήθελε, όμως, και δεν περίμενε να δει τέτοια εικόνα από τους ποδοσφαιριστές του. Και επεσήμανε πως δεν θα ανεχτεί παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Από την πλευρά τους και οι παίκτες παραδέχτηκαν τα λάθη που έκαναν και ότι η εικόνα τους δεν ήταν η πρέπουσα προκειμένου η ομάδα να πάρει τη νίκη κόντρα στον αποδεκατισμένο Απόλλωνα.

Νέα αρχή με Αστέρα

Στη συνέχεια της κουβέντας τους άπαντες τόνισαν ότι θα πρέπει να αφήσουν πίσω τους τον αγώνα της Ριζούπολης. Πρέπει να διορθώσουν τα λάθη και να καταλάβουν ότι κανείς δεν πρόκειται να τους χαριστεί από εδώ και στο εξής. Ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία τόνισαν ακόμη ότι «με τον Απόλλωνα ήταν το τελευταίο δώρο που κάναμε». Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τον Μαρτίνς είναι να δει αλλαγή νοοτροπίας. Αυτό ζήτησε επιτακτικά από τους ποδοσφαιριστές και θέλει να γίνει άμεσα η αρχή και συγκεκριμένα από το αυριανό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης».