Ολυμπιακός: Ο Καρμπόβνικ και η «μάχη» Σωκράτη - Μανωλά για μία θέση με Αστέρα Τρίπολης

Κρίσιμη η σαββατιάτικη (8/1) προπόνηση για τον Ολυμπιακό ενόψει Αστέρα Τρίπολης, εκεί όπου θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για το αν θα ξαναπαίξει βασικός ο Καρμπόβνικ και για το κέντρο της άμυνας (Σωκράτης ή Μανωλάς δίπλα στον Μπα).

Ολυμπιακός: Ο Καρμπόβνικ και η «μάχη» Σωκράτη - Μανωλά για μία θέση με Αστέρα Τρίπολης

Δεν μπορεί να ειπωθεί τίποτα με σιγουριά ως προς τις αποφάσεις του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα που θα επιλέξει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραίσκάκη (9/1, 19.30). Ένα ματς που θυμίζουμε ότι θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της πειραϊκής ΠΑΕ.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε δύο άξονες: Αν θα παίξει ο Μίχαλ Καρμπόβνικ για δεύτερη σερί αγωνιστική βασικός και αν θα τα καταφέρει να προπονηθεί ο Παπασταθόπουλος, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θέτει υποψηφιότητα για βασικός ο Κώστας Μανωλάς έναντι του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Τα πράγματα λοιπόν είναι συγκεκριμένα: Το Σάββατο (8/1) ο Πέδρο Μαρτίνς θα δει στον Ρέντη αν οι Λαλά και Ανδρούτσος είναι σε θέση να προπονηθούν με την ομάδα και κατ’ επέκταση να φωνάξουν «παρών» για τον αγώνα με τον Αστέρα. Αν δεν τα καταφέρουν, τότε ο Καρμπόβνικ θα βρεθεί και πάλι στο αρχικό σχήμα.

Ο δε Παπασταθόπουλος δείχνει σε καλύτερη κατάσταση από την Παρασκευή (7/1), αλλά το κρίσιμο τεστ είναι παραμονή του αγώνα με τους αρκάδες. Η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι στο τέλος θα προπονηθεί κανονικά και θα θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του Μαρτίνς. Ας περιμένουμε λοιπόν τα μαντάτα από την τελευταία προπόνηση.

Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή στην κορυφή της επίθεσης. Ούτε ο Ελ Αραμπί, ούτε ο Τικίνιο βρέθηκαν σε καλή βραδιά στην Ριζούπολη. Αυτή τη στιγμή είναι στο 50-50 ποιος θα ξεκινήσει κόντρα στον Αστέρα.