Τσιλιανίδης: «Πρέπει να υπάρχει αθλητικός ψυχολόγος στις ομάδες»
Ο άσος του ΟΦΗ, Κοσμάς Τσιλιανίδης έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός λόγω τραυματισμού και μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, μίλησε για αυτούς τους δύσκολους μήνες.
Ο άσος του ΟΦΗ Κοσμάς Τσιλιανίδης αφού χαρακτήρισε δίκαιη την ήττα του ΟΦΗ από τον Αστέρα, αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε λόγω τραυματισμού και στην ανάγκη ύπαρξης αθλητικού ψυχολόγου στις ομάδες.
«Είμαι καλά, προσπαθώ να νιώθω καλύτερα σε κάθε αγώνα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Το σημαντικότερο είναι η υγεία που καμία φορά την ξεχνάμε και την βάζουμε σε δεύτερη μοίρα όμως η ζωή μας χτυπάει την πόρτα και τότε το σκεφτόμαστε. Εγώ το ένιωσα με τον χειρότερο τρόπο και προσπαθώ να επανέλθω. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να δώσω σε κάποιον που έχει πάθει ότι έπαθα εγώ είναι να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό και όταν το σώμα σου το στερείται τότε είναι πιο σημαντικό να σε βοηθήσει η ομάδα σου και να σε στηρίξουν. Το πιο σημαντικό που μπορείς να εστιάσεις είναι το ψυχολογικό. Είναι τεράστιος ο αντίκτυπος ενός τέτοιου τραυματισμού. Τα ψυχολογικά τραύματα είναι τεράστια. Η συμβουλή μου σε όποιον το έχει πάθει είναι να συμβουλευτεί έναν ειδικό. Είναι σημαντικό να σε στηρίξει η ομάδα» είπε ο επιθετικός του ΟΦΗ για την πολύμηνη περιπέτεια που έζησε και που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για 18 μήνες.
Για το ματς με τον Αστέρα: «Το μόνο που κρατάω είναι ότι δεν αποδώσαμε αυτό που έπρεπε. Είμαστε μία ομάδα που αν δεν παίξει καλά δεν μπορεί να νικήσει. Νομίζω δίκαια χάσαμε. Θεωρώ ότι ο τρόπος που δουλεύουμε θα μας φέρει εκεί που ήμασταν πριν. Θεωρώ ότι είναι θέμα λεπτομερειών αλλά και συγκέντρωσης».
Για τις λίγες ευκαιρίες: «Θεωρώ ότι δεν είχαμε κίνηση μεσοεπιθετικά και δεν περνούσαμε τη μπάλα κάθετα ώστε να βρούμε χώρους. Εμείς οι επιθετικοί θα έπρεπε να κινηθούμε καλύτερα».
Για τον κορονοϊό: «Το να προσβληθείς είναι φυσιολογικό. Η συνοχή χάνεται, αλλά θεωρώ ότι πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι. Σίγουρα πρέπει όλοι να περιμένουμε αυτή τη στιγμή και μόνοι μας να βρούμε λύσεις».
Για το που βρήκε τη βοήθεια μετά τον τραυματισμό του: «Το πιο σημαντικό είναι να μιλήσεις με τον εαυτό σου. Είναι από τις λίγες στιγμές που σταματούν να σου δίνουν συγχαρητήρια. Τα στηρίγματα μου ήταν η οικογένεια μου και η κοπέλα μου τους οποίους ευχαριστώ. Το καλύτερο είναι ένας άνθρωπος να απευθυνθεί σε έναν ειδικό. Θέλει πολλή δουλειά».
Για τον αθλητικό ψυχολόγο: «Για εμένα είναι δεδομένο. Θα πρέπει να υπάρχει ένας τέτοιος άνθρωπος στις ομάδες. Δεν το χρειάζονται μόνο τραυματίες ποδοσφαιριστές».