Οι ευκαιρίες του Copa Africa για τον Ολυμπιακό

Το Copa Africa μπορεί να είναι ένας βραχνάς για τον Ολυμπιακό, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία μπορεί να προκύψουν και θετικά πράγματα.

Οι ευκαιρίες του Copa Africa για τον Ολυμπιακό

Σε λίγες ημέρες στα γήπεδα του Καμερούν θα ξεκινήσει το Copa Africa, μία διοργάνωση για την οποία έχει γίνει μεγάλη κουβέντα εδώ και αρκετές εβδομάδες. Ο κορονοϊός έχει προβληματίσει τα ευρωπαϊκά κλαμπ, όμως, πλέον δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Ο Ολυμπιακός έχει πέντε ποδοσφαιριστές στη συγκεκριμένη διοργάνωση και από αυτήν προκύπτουν ευκαιρίες. Το Κύπελλο Εθνών της Αφρικής είναι μία ευκαιρία για πολλούς, τόσο γι' αυτούς που βρίσκονται στα γήπεδα του Καμερούν όσο και για εκείνους που είναι στον Ρέντη.

Ο Παπέ Σισέ και ο Αγκιμπού Καμαρά είναι δύο ποδοσφαιριστές που έχουν βασικό ρόλο στον Ολυμπιακό και είναι από τα σημαντικότερα γρανάζια της ερυθρόλευκης μηχανής. Από την άλλη δεν ισχύει το ίδιο και για τους Κούντε, Ροντρίγκες, Ονιεκούρου. Οι δύο πρώτοι δεν έχουν πολλά ματς στα πόδια τους και φυσικά τους λείπει ο ρυθμός. Τα ματς του Κόπα Άφρικα είναι μία ευκαιρία γι' αυτούς τους δύο παίκτες να πάρουν παιχνίδια και να βρουν ρυθμό και ίσως όλη αυτή η ιστορία βγει σε καλό στον Ολυμπιακό.

Για τον Ονιεκούρου είναι έντονη η φημολογία από την Τουρκία για το ενδιαφέρον της Γαλατασαράι, αλλά και από αυτόν οι Πειραιώτες περιμένουν να παίξει με την εθνική ομάδα της πατρίδας του και ίσως να επιστρέψει σε καλύτερη κατάσταση.

Την ίδια ώρα η απουσία των πέντε ποδοσφαιριστών ανοίγει χώρο στον Ρέντη σε άλλους παίκτες για να πάρουν χρόνο από τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ουσεϊνού Μπα είναι ένας από αυτούς που πλέον θα βρει πιο εύκολα χρόνο στην ενδεκάδα και μέχρι να είναι πανέτοιμος ο Κώστας Μανωλάς για να παίξει. Η απουσία του Σισέ που είχε καπαρωμένη τη μία θέση στα στόπερ δίνει την ευκαιρία στον Μπα να πάρει κάποια παιχνίδια.

Ο Αγκιμπού Καμαρά έχει πάρει τη φανέλα στο σπίτι του και πλέον με την απουσία του ο συμπατριώτης και φίλος του, Μαντί Καμαρά θα έχει περισσότερες ευκαιρίες, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μάξι Λοβέρα. Επίσης για τον Αργεντινό ανοίγει χώρος και εξαιτίας της απουσίας των Ονιεκούρου, Ροντρίγκες. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο Βρουσάι που επίσης θα μπορέσει να βρει πιο εύκολα χώρο στην ενδεκάδα.