Η αγωνία των Πολωνών για τον Καρμπόβνικ

Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τον Πέδρο Μαρτίνς και στην Πολωνία ανησυχούν για το μέλλον του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή.

Η αγωνία των Πολωνών για τον Καρμπόβνικ

Τον Μίχαλ Καρμπόβνικ τον απέκτησε δανεικό ο Ολυμπιακός από τη Μπράιτον και μάλιστα τον συνόδευαν πολύ καλά σχόλια για την αξία του και το ταλέντο του. Ο Πολωνός μπακ, ωστόσο έχει κάνει μόλις πέντε συμμετοχές με την ερυθρόλευκη φανέλα και στην πατρίδα του υπάρχει προβληματισμός για το μέλλον του.

Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα στην Πολωνία, αλλά ακόμα ψάχνει την ομάδα που θα δώσει ώθηση στην καριέρα του. Ο "Κάρμπο" κόστισε στη Μπράιτον 5,5 εκατ. ευρώ, αφού τόσα έβγαλε από το ταμείο της για να τον κάνει δικό της από τη Λέγκια. Τότε υπήρξαν αρκετοί πως η Αγγλία δεν θα ταίριαζε στον ποδοσφαιριστή.

Πράγματι ο Καρμπόβνικ δεν τα κατάφερε στη Μπράιτον κι έτσι ήρθε ο δανεισμός του στον Ολυμπιακό. Στην πατρίδα του είδαν με θετικό μάτι την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα. Θεώρησαν ότι το ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν πολύ πιο προσιτό για τον Καρμπόβνικ και θα μπορούσε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Όπως αναφέρουν και στην Πολωνία τον πρώτο καιρό στην Ελλάδα πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Στη συνέχεια ήρθε ο τραυματισμός στον αστράγαλο που τον κράτησε εκτός δράσης για περισσότερο από έναν μήνα. Από τις αρχές Δεκεμβρίου, ωστόσο έχει αφήσει πίσω του τον τραυματισμό, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν τον εμπιστεύεται.

Για τον Καρμπόβνικ είναι πολύ κρίσιμο το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα και με τους Πολωνούς εάν δεν καταφέρει να καθιερωθεί στον Ολυμπιακό τότε ο ίδιος και ο ατζέντης του θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά το επόμενο βήμα για την καριέρα του. Η Μπράιτον και την επόμενη σεζόν θα είναι στην Premier League γεγονός που σημαίνει πως ο παίκτης δύσκολα θα βρει χώρο στην αγγλική ομάδα.

Οι Πολωνοί προβλέπουν ότι ο Ολυμπιακός δεν θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς και ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει στη Μπράιτον, η οποία δύσκολα θα του δώσει χώρο στην ομάδα. Αυτόματα θα τεθεί θέμα νέου δανεισμού, αφού ο Καρμπόβνικ έχει συμβόλαιο με τη Μπράιτον έως το 2024.