To «μπλέξιμο» Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό της Ριζούπολης

Ο Απόλλων θα έχει να αγωνιστεί έναν ολόκληρο μήνα ότ(αν) θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Ριζούπολη κι ο Πέδρο Μαρτίνς προβληματίζεται. 

To «μπλέξιμο» Μαρτίνς για τον Ολυμπιακό της Ριζούπολης

Ο Ολυμπιακός προετοιμάζεται με καθημερινές πρωινές προπονήσεις για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με πρώτο προγραμματισμένο αγώνα αυτόν με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη (5/1-19.30).

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει αρκετές απουσίες λόγω του Κόπα Άφρικα, αλλά και πολλές επιλογές για το πλάνο του, με στόχο προφανώς να συνεχίσει ο Ολυμπιακός από εκεί που σταμάτησε. Με μία ακόμη εκτός έδρας νίκη στη Super League όπως σε όλα τα παιχνίδια της φετινής σεζόν μακριά από το Φάληρο, όπως φυσικά και με τη διατήρηση (τουλάχιστον) της διαφοράς των έντεκα βαθμών από το δεύτερο της βαθμολογίας.

Από κει και πέρα, εφόσον τελικά το ματς γίνει καθώς τα κρούσματα παραμονεύουν και ο Απόλλων έχει ήδη ανακοινώσει κάποια, θα πρόκειται για μία πολύ περίεργη αναμέτρηση. Με την έννοια ότι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού θα έχει έναν ολόκληρο μήνα να αγωνιστεί, καθώς το τελευταίο του ματς ήταν στις 4 Δεκεμβρίου. Η ήττα με 4-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Σε κάθε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος τα περισσότερα εξαρτώνται από την απόδοση του Ολυμπιακού, κάτι που θα ισχύει και στον συγκεκριμένο αγώνα. Αλλά πράγματι είναι λίγο ασυνήθιστο για τον προπονητή του Ολυμπιακού να μην έχει σαφή εικόνα από την αγωνιστική κατάσταση της άλλης ομάδας ώστε να προετοιμάσει το σχέδιό του. Με τον Απόλλωνα να μην έχει παίξει λόγω των κρουσμάτων που τον ταλαιπώρησαν εναντίον του ΟΦΗ, του Παναθηναϊκού και του Βόλου.

Λογικά θα εμφανιστεί απέναντι στον Ολυμπιακό μια ομάδα με σοβαρό πρόβλημα ρυθμού, αλλά και με παίκτες που θα είναι διψασμένοι για δράση και κάποιοι από αυτούς με αρκετές δυνάμεις και φρεσκάδα. Το βέβαιο είναι ότι ο Μαρτίνς θα ζητήσει από τους παίκτες του μεγάλη προσπάθεια και συγκέντρωση ώστε να μην βρεθούν μπροστά σε απρόοπτα.

Κι είναι επίσης δύσκολο για μία ομάδα να μην ξέρει έως την τελευταία στιγμή αν θα παίξει ένα ματς, τι θα δείξουν τα τεστ της παραμονής και όλο αυτό το περίεργο σκηνικό στο οποίο έχουμε μπλέξει ξανά έντονα με την πανδημία.