Παντέλης: «Μεγάλο ταλέντο ο Τζολάκης, το έδειξε μέσα στην Τούμπα και στον τελικό»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Τάκης Παντέλης, μίλησε για το ζήτημα των τερματοφυλάκων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι είπε για τον Τζολάκη του Ολυμπιακού

Παντέλης: «Μεγάλο ταλέντο ο Τζολάκης, το έδειξε μέσα στην Τούμπα και στον τελικό»

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ, Τάκης Παντέλης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για το ζήτημα των τερματοφυλάκων στον ΠΑΟΚ, αλλά και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Πάντα η μεγάλη ομάδα είναι θέμα συζήτησης. Το λάθος του τερματοφύλακα είναι χωρίς γυρισμό. Βλέπουμε όλους τους τερματοφύλακες στην Ελλάδα δεν έχουν αντίληψη της φάσης. Δηλαδή δεν διαβάζουν την φάση. Αν εξαιρέσεις τον Τσιφτσή της Τρίπολης, που μου αρέσει πολύ γιατί διαβάζει την φάση και ψηλά και χαμηλά, οι υπόλοιποι δεν τον έχουν. Αν δεν τον φρενάρουν θα πάει πολύ ψηλά.

Για μένα αυτό το παιδί το παίρνεις και το βάζεις βασικό. Όχι τον παίρνω και θα του δώσω ευκαιρίες. Εκεί χάνεται. Μπορεί να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Έχουμε και τον Τζολάκη, αλλά έχει... κρυφτεί. Είναι μεγάλο ταλέντο και το έδειξε και μέσα στην Τούμπα και στον τελικό. Είπε «κύριοι είμαι εδώ». Εμείς από 17 χρονών γινόμασταν επαγγελματίες και παίζαμε.

Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια παιδιά από κάτω. Δεν είναι ικανά να ανέβουν πιο πάνω; Γιατί δεν πάει να πάρει τον Τσιφτσή; Εγώ όταν ήρθα στον ΠΑΟΚ και είδα την λαχτάρα του κόσμου πήγα το βράδυ στο ξενοδοχείο και μπροστά σε έναν μεγάλο καθρέφτη και λέω ή θα φύγεις νύχτα ή θα σε αγαπήσει όλη η Θεσσαλονίκη και έγινε το δεύτερο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Μήπως τα συμβόλαια των παικτών στις ομάδες έχουν κάποιον όρο για να παίζουν συγκεκριμένο χρόνο; Ένας προπονητής αν θα βγάλει κάποιον μικρό παίκτη από κάτω θα τον κάνουν εικόνισμα. Όπως ο Φερέιρα έβγαλε τον Τζόλη και ο ΠΑΟΚ ωφελήθηκε. Δεν έπαιξε 50 παιχνίδια, αλλά ήταν ταλέντο. Έτσι ενισχύεις το κλαμπ. Βλέπω ομάδες που έχουν στην 18άδα δύο Έλληνες. Υπάρχουν ομάδες με δύο και τρεις ξένους τερματοφύλακες, όπως ο Άρης.

Ο Κουέστα, βέβαια, είναι καλός τερματοφύλακας. Εκτός από τους δύο Βραζιλιάνους που παίζουν τώρα στην Αγγλία, πότε έβγαλε η Βραζιλία καλό τερματοφύλακα; Και πας στην Βραζιλία να αγοράσεις τερματοφύλακα; Εγώ την αγαπάω τη θέση και θυμώνω με τους τερματοφύλακες που έρχονται από έξω. Η εθνική ομάδα ξέρεις ποιον είχε δηλώσει για 4ο τερματοφύλακα στα τελευταία ματς; Τον γκολκίπερ της Γ' εθνικής στην Γερμανία που έπιασε τα πέναλτι με την Μπάγερν. Αυτή είναι η κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θέλω να μειώσω το παιδί, θέλω να πω ότι δεν υπάρχουν, πλέον, παιδιά. Δεν μπορώ να προσποιηθώ και να χαϊδέψω».