Ολυμπιακός: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για τον Παπέ Σισέ στην Σενεγάλη

Η παρουσία του Παπέ Σισέ στο Κόπα Άφρικα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας της Σενεγάλης βάζει τον Μαρτίνς σε μία διαδικασία να κάθεται διαρκώς σε... αναμμένα κάρβουνα.

Ολυμπιακός: «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» για τον Παπέ Σισέ στην Σενεγάλη

Η περίπτωση του Παπέ Σισέ με την παρουσία του στο Κόπα Άφρικα μοιάζει ως μία περίπτωση «μπρος γρεμός και πίσω ρέμα...». Εξηγούμαστε λοιπόν:

Σίγουρα δεν θα ήθελε κανένας προπονητής συλλόγου να χάσει μεσούσης της σεζόν έναν βασικό ποδοσφαιριστή του για να παίξει στο Κόπα Άφρικα και μάλιστα σε γήπεδα με τερέν μίας κατάστασης που κανένας δεν γνωρίζει αν θα είναι ξερό ή όχι. Τις περισσότερες φορές τα γήπεδα στην Αφρική δεν είναι και τα καλύτερα.

Η ουσία είναι ότι ο Παπέ Σισέ θα απουσιάσει τον προσεχή μήνα από τις υποχρεώσεις του Ολυμπιακού.

Για ποιο λόγο λοιπόν είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»; Επειδή από τη μία οι πληροφορίες που έρχονται από την Σενεγάλη αναφέρουν ότι δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Αυτή τη στιγμή λογίζεται ως αναπληρωματικός και ως ο τρίτος στόπερ που θα αγωνιστεί μόνο αν τραυματιστεί ή τιμωρηθεί κάποιος από τους δύο βασικούς κεντρικούς αμυντικούς. Τί σημαίνει αυτό; Ότι αν δεν πάρει χρόνο συμμετοχής, θα είναι ανενεργός για περίπου έναν μήνα όταν επιστρέψει στον Ολυμπιακό και θα έχει έλλειψη ρυθμού, όταν ξαναπιάσει δουλειά στον Ρέντη με... ορίζοντα τα ματς με την Αταλάντα τον Φεβρουάριο.

Από την άλλη, όμως, αν αγωνιστεί, πάντοτε ελλοχεύει ο κίνδυνος να επιστρέψει με πιο βαριά τα πόδια του και με τον κίνδυνο να «ταλαιπωρήσει» ειδικά τα γόνατά του, εξαιτίας της κατάστασης των γηπέδων. Ούτως ή άλλως ακούγονται διάφορα για τα προπονητικά κέντρα, ότι δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι διοργανωτές. Αν παίξει κιόλας, τότε θα πρέπει να κάνουν τον σταυρό τους στον Ρέντη να μην τον επηρεάσουν τα τερέν του τουρνουά του Καμερούν.

Οι μεγάλες ομάδες του εξωτερικού δεν αντιδρούσαν τόσο για το γεγονός ότι θα χάσουν τους παίκτες τους για έναν μήνα. Αντιδρούσαν κυρίως για την κατάσταση στην οποία θα γυρίσουν. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος να επιστρέψουν με κορονοϊό, αλλά και να επιβαρυνθούν τα πόδια τους στα ξερά γήπεδα του Καμερούν.