Η σημασία της παραμονής Ονιεκούρου στον Ολυμπιακό

Η απόφαση του προπονητή της Νιγηρίας να αποκλείσει τον Χένρι Ονιεκούρου από το Κόπα Άφρικα εξυπηρετεί για έναν πολύ βασικό λόγο το πλάνο του Ολυμπιακού.

Η σημασία της παραμονής Ονιεκούρου στον Ολυμπιακό

Ο Χένρι Ονιεκούρου δεν βρίσκεται τελικά στη λίστα των 28 παικτών που επέλεξε ο προπονητής της εθνικής Νιγηρίας Αγκουστίν Ογκουαβοέν για την τελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής καθώς προτιμήθηκαν για την επίθεση κυρίως παίκτες της Premier League αλλά και του ισπανικού και ιταλικού πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να είναι φυσικά ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη καθώς οριστικά τέσσερις παίκτες του που είχαν πιθανότητες (περισσότερες ή λιγότερες) να βρεθούν στα γήπεδα του Καμερούν, ο Μαντί, ο Ελ Αραμπί, ο Μπα και ο Ονιεκούρου, θα αποφύγουν όλη αυτή την ταλαιπωρία. Και τους κινδύνους για διάφορες συνέπειες (τραυματισμοί, ιοί, κόπωση κλπ).

Ειδικά για τον Ονιεκούρου θα πρέπει να σημειωθεί κάτι ξεχωριστό. Εκτός από το γεγονός ότι ο Νιγηριανός θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει στον Ρέντη μαζί με τον Πέδρο Μαρτίνς και την ομάδα του για να βελτιώσει τις επιδόσεις και την απόδοσή του, θα δώσει τη δυνατότητα στον προπονητή του Ολυμπιακού να έχει μία επιπλέον λύση για τις υποχρεώσεις της ομάδας τον Ιανουάριο στις θέσεις των ακραίων επιθετικών. Η κλήση του Γκάρι Ροντρίγκες στο Πράσινο Ακρωτήρι, αλλά και του Αγκιμπού Καμαρά στην Γουινέα θα δημιουργούσε και αριθμητικό πρόβλημα στις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, αφού διαθέσιμοι θα ήταν για τα εξτρέμ οι Μασούρας, Λόπες και Βρουσάι. Με τον Βαλμπουενά να υπολογίζεται επίσης σε πιο δημιουργικό ρόλο.

Τώρα ο Μαρτίνς έχει αρκετές επιλογές για τις πτέρυγες, ενώ στο μυαλό του υπάρχει και η δυνατότητα εφόσον κριθεί αναγκαίο να πάρει ρόλο τρίτου χαφ με πιο επιθετικό ρόλο ο Μαντί Καμαρά, σε σχήμα με Εμβιλά και Μπουχαλάκη στην ενδεκάδα. Γενικά ο Ολυμπιακός περίμενε ότι θα είχε ίσως μεγαλύτερα ζητήματα με το Κόπα Άφρικα από αυτά που τελικά προκύπτουν με την απουσία των σούπερ βασικών Σισέ και Αγκιμπού και των αναπληρωματικών συνήθως Κούντε και Γκάρι.