Ας κοιτάξει από τώρα περισσότερο την Αταλάντα

Όταν έρθει ο Φλεβάρης, το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να υποχρεωθεί να διαχειριστεί διαφορετικά τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ για να αυξήσει τις πιθανότητές του στη μάχη με την Αταλάντα

Ας κοιτάξει από τώρα περισσότερο την Αταλάντα

Το +11 του Ολυμπιακού από την ΑΕΚ μπορεί τον Ιανουάριο να πάει +13, +15 κ.ο.κ. Μπορεί και να μειωθεί η διαφορά βέβαια. Η ουσία είναι ότι όποιος βλέπει ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια, ο Πέδρο Μαρτίνς ορθώς πράττει από την πλευρά του και λέει συνεχώς ότι δεν έχει κριθεί τίποτα, αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ακόμα και βαθμούς να χάνει ο Ολυμπιακός, από πού κι ως πού ο ΠΑΟΚ ή η ΑΕΚ μπορούν να πάνε «τρένο» και να καλύψουν τη διαφορά; Έχουν δείξει οι δύο «Δικέφαλοι» ότι έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν συνεχόμενα παιχνίδια; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος να φοβάται ο Ολυμπιακός ότι μπορεί να χάσει τον φετινό τίτλο; Οι υποτιθέμενοι διεκδικητές του τίτλου δείχνουν ανήμποροι να ρίξουν από την κορυφή τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του. Ωστόσο, οι Πειραιώτες έχουν το μέταλλο και την ποιότητα για να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν ένα καλό 15λεπτο ή ένα καλό ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός φέτος είναι κυνικός. Μπορεί να πήρε οριακές νίκες τις περισσότερες φορές, αλλά στο τέλος μετράει το αποτέλεσμα. Στην Ευρώπη μπορεί να πληρώνει τα λάθη του, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ομάδες που μπορούν να τον «πληγώσουν».

Συν τοις άλλοις αυτό που κάνει τη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους είναι ότι κοιτάζει να ενισχυθεί. Όχι φυσικά για να πάρει το πρωτάθλημα αλλά για την ευρωπαϊκή υπέρβαση. Τον Φεβρουάριο θα συναντήσει μία φοβερά αθλητική ομάδα. Δεν σημαίνει τίποτα το γεγονός ότι η Αταλάντα έχασε 1-4 από τη Ρόμα. Κακά τα ψέματα, οι Ιταλοί είναι το φαβορί στο αντάμωμα με τον Ολυμπιακό. Όταν έρθει ο Φλεβάρης, το πιθανότερο είναι ο Ολυμπιακός να υποχρεωθεί να διαχειριστεί διαφορετικά τα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ για να αυξήσει τις πιθανότητές του στη μάχη με τους Ιταλούς. Ίσως χρειαστεί ο Μαρτίνς να αφήσει στην άκρη κάποιες βασικές μονάδες και να δώσει περισσότερο χρόνο στις ρεζέρβες του στα παιχνίδια που προηγούνται των αγώνων με την Αταλάντα. Να μη δούμε δηλαδή αυτό που είδαμε σε μεγάλο βαθμό στον α’ γύρο της σεζόν, όπου ο Μαρτίνς πήγε κυρίως με 13-14 ποδοσφαιριστές σε Ελλάδα και Ευρώπη. O στόχος φυσικά προφανής: να ελαττώσει το ποσοστό ρίσκου για τραυματισμό και να είναι πιο φρέσκοι ορισμένοι ενδεκαδάτοι ενόψει των αναμετρήσεων με τους Ιταλούς. Θυμίζουμε ότι πριν από το ματς της Ιταλίας ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΑΕΚ και πριν από τη ρεβάνς πηγαίνει στον Βόλο. Σημαντικές αναμετρήσεις είναι αυτές κόντρα στην ΑΕΚ και στον Βόλο για διάφορους λόγους (όχι μόνο βαθμολογικούς), αλλά σημαντικότερη είναι η μάχη στα μπαράζ του Γιουρόπα Λιγκ. Κι όταν απέναντί σου έχεις μία Αταλάντα που από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό τρέχει με το ίδιο τέμπο και μάλιστα σε υψηλό ρυθμό, τότε εκεί χρειάζονται ποδοσφαιριστές-μαραθωνοδρόμοι!

Έχουμε ένα δίμηνο μπροστά μας έως τα ματς με την Αταλάντα. Όμως, όσο μακρινά φαντάζουν, άλλο τόσο γρήγορα θα έρθουν. Έτσι όπως εξελίσσεται η Σούπερ Λιγκ με την έλλειψη ενδιαφέροντος στη μάχη για την κορυφή, δεν θα πάρουμε χαμπάρι το πόσο γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα ταξιδέψει ο Ολυμπιακός στη Λομβαρδία.