Λουτσέσκου: «Οι νίκες μας έδωσαν αυτοπεποίθηση»

Δηλώσεις για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης αλλά και για τις τρεις διαδοχικές νίκες του ΠΑΟΚ, έκανε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. 

Λουτσέσκου: «Οι νίκες μας έδωσαν αυτοπεποίθηση»

Οι τρεις διαδοχικές νίκες (Λαμία, Λίνκολν και ΠΑΣ Γιάννινα) τόνωσαν το ηθικό των παικτών του ΠΑΟΚ και τους έδωσαν την απαραίτητη ψυχολογία για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.

Αυτό τόνισε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μεταξύ άλλων στη NOVA. Αναλυτικά όσα δήλωσε:


Για το τι κρατάει ο ΠΑΟΚ πέρα από τη νίκη, από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ: «Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, η οποία έρχεται κολλητά με άλλες δύο, μία εκ των οποίων μας έδωσε πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο, καθώς ήταν για την πρόκριση στους «32» του Europa Conference League. Σίγουρα είναι μια νίκη που έρχεται με πάρα πολύ μεγάλο σκορ, μετά από μια δύσκολη περίοδο που περάσαμε. Ένα δύσκολο διάστημα, με αγώνες και αποτελέσματα που δεν ήταν αυτά που θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά είναι ένα αποτέλεσμα που σημαίνει ότι παίρνουμε πίσω την αυτοπεποίθηση μας και δείχνουμε πως είμαστε πολύ καλά, τόσο στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, όσο και πνευματικά».

Για τις τρεις σερί νίκες του ΠΑΟΚ και πως αυτές έχουν επηρεάσει την ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια: «Αυτές οι τρεις συνεχόμενες νίκες μπορεί να σημαίνουν πολύ καλή ατμόσφαιρα και αυτοπεποίθηση στα αποδυτήρια, αλλά και πολύ καλή προετοιμασία για τους αγώνες. Είναι αλήθεια αυτό που αναφέρετε, δηλαδή πως το παρελθόν αποτελεί παρελθόν. Θα πρέπει να μαθαίνουμε από αυτό και να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Θα πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι, για το οποίο πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι».


Σχετικά με το πως αναμένει τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Προσεγγίζουμε πάντα το παιχνίδι με την φιλοσοφία του να παλέψουμε γι’ αυτό. Σίγουρα στα δύο-τρία τελευταία παιχνίδια, παρουσιαστήκαμε τελείως διαφορετικοί όσον αφορά τις θέσεις μας στο γήπεδο όταν δεν είχαμε τη μπάλα. Αυτό θεωρώ ότι μας βοήθησε πάρα πολύ να κερδίσουμε μπάλες και όταν βρισκόμασταν σε θέσεις άμυνας, αλλά και να έχουμε περισσότερο χρόνο την μπάλα στην κατοχή μας. Είναι κάτι που θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε, αυτός είναι ο τρόπος προσέγγισης αυτή τη στιγμή και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».