Ολυμπιακός: Τα βάζει σε όλους ο Ελ Αραμπί!

Σε 14 ελληνικές ομάδες έχει σκοράρει ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, με μεγαλύτερα «θύματά» του την ΑΕΚ, τον Ατρόμητο και την Λαμία που αντιμετωπίζει την Κυριακή (19/12) ο Ολυμπιακός. 

Ολυμπιακός: Τα βάζει σε όλους ο Ελ Αραμπί!

Για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει γίνει από την πρώτη στιγμή που σκόραρε τα τρία γκολ στο Περιστέρι μεγάλο θέμα το γεγονός ότι έφτασε σε επίτευξη χατ-τρικ τον Τζιοβάνι (με τέσσερα), ενώ και ο ίδιος δεν έκρυψε τη χαρά του για το γεγονός ότι αφήνει το στίγμα του στην ιστορία του Ολυμπιακού όπως είχε κάνει ο θρυλικός Βραζιλιάνος άσος πριν από δύο δεκαετίες.

Θα πρέπει να προσθέσουμε μερικά πράγματα, τόσο για τα μαζεμένα γκολ του Ελ Αραμπί, όσο και για το γεγονός ότι έφτασε τα πενήντα γκολ στη Super League με τον Ολυμπιακό και έγινε ο 19ος παίκτης στην ιστορία του κλαμπ που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.
Ο 34χρονος άσος έκανε τα τέσσερα χατ τρικ μέσα σε μία διετία, κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, όπως και το γεγονός ότι ο Ατρόμητος έχει δεχτεί δύο φορές τρία γκολ στο ίδιο παιχνίδι από τον Μαροκινό. Οι άλλες ομάδες είναι η Λαμία και ο Βόλος, σε ματς που ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει τέσσερις φορές. Στη Λαμία εκτός και στο Βόλο εντός. Άρα ο Ελ Αραμπί έχει δύο χατ-τρικ εντός έδρας και δύο μακριά από το Φάληρο.

Στην προηγούμενη καριέρα του συνήθως έκανε τα χατ-τρικ του σε εντός έδρας αγώνες και κυρίως στο πρωτάθλημα του Κατάρ. Με την Αλ Χιλάλ ήταν το πρώτο, σε εκτός έδρας νίκη 5-4 επί της Αλ Καντισιάχ το 2011, Στη συνέχεια, επί ισπανικού εδάφους, είχε τρία γκολ στο Γρανάδα-Μάλαγα 3-1 το 2013 και στο Γρανάδα-Λεβάντε 5-1 το 2016. Επιστρέφοντας στην Αραβία για την Αλ Ντουχαΐλ έβαλε χατ τρικ στα εντός έδρας ματς με την Αλ Αραμπί (4-1) και την Αλ Σαχάνια (10-0!) το 2016, με την Αλ Χορ (6-0) το 2017 και με την Αλ Χαραϊτιάτ (8-2) και την Αλ Σαχάνια (5-1) το 2018. Την ίδια χρονιά έβαλε τρία γκολ στο Κατάρ-Αλ Ντουχαΐλ 0-6 ενώ είχε πετύχει μία και μοναδική φορά καρέ τερμάτων στην καριέρα του, σε ματς με την Αλ Αχλί το 2017, το οποίο είχε λήξει 4-1.

Συνεπώς ο Ελ Αραμπί έχει πετύχει στην Ευρώπη τα διπλάσια χατ τρικ με τον Ολυμπιακό σε σχέση με τις προηγούμενες ομάδες του, την Καέν και τη Γρανάδα. Ενώ στο Περιστέρι θα μπορούσε να επαναλάβει «καρέ» με την κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ, λίγο πριν γίνει αλλαγή.

Ο Ελ Αραμπί έχει βάλει γκολ στην εν Ελλάδα θητεία του σχεδόν σε όλες τις ομάδες που αντιμετώπισε με τον Ολυμπιακό στη Super League. Αυτά τα 50 τέρματα έχουν σημειωθεί συνολικά σε 14 ομάδες, ενώ οι μόνες που δεν έχουν δεχτεί τέρμα από τον Μαροκινό είναι ο Απόλλων Σμύρνης (δεν έπαιξε ο Γιουσέφ στο φετινό ματς) και ο Ιωνικός (μπήκε αλλαγή στο τελευταίο εικοσάλεπτο).

Ο στράικερ του Ολυμπιακού έχει πετύχει τα πιο πολλά τέρματα στην ΑΕΚ (!) στον Ατρόμητο και στην Λαμία. Από έξι. Έχει βάλει πέντε γκολ σε Παναθηναϊκό (!), Παναιτωλικό και Βόλο. Τέσσερα τέρματα έχει σημειώσει εναντίον της Λάρισας, τρία στον Αστέρα από δύο σε ΠΑΟΚ, Άρη, Πανιώνιο και ΠΑΣ (συν άλλα δύο στο Κύπελλο) και από ένα γκολ σε ΟΦΗ και Ξάνθη.

Είναι επίσης στόχος του να ξεπεράσει τις επιδόσεις που είχε την προηγούμενη διετία, αλλά και να πάει ξανά φέτος πρώτος σκόρερ, έχοντας πλέον πλησιάσει σε διαφορά ενός γκολ τον Καρλίτος του Παναθηναϊκού που προηγείται στη λίστα. Ο Ελ Αραμπί είχε βάλει πρόπερσι συνολικά 20 γκολ στη Super League (μαζί με τα play off) και πέρυσι 22. Φέτος με αρκετά ματς να απομένουν, έχει την ευκαιρία να πάει ακόμη πιο ψηλά, έχοντας ήδη 8. Μαζί με τα ευρωπαϊκά ματς είχε την πρώτη χρονιά 27 γκολ, πέρυσι 28 και τώρα μπορεί επίσης να ξεπεράσει και αυτή τη λίστα, καθώς μέχρι στιγμής έχει σκοράρει 13 φορές σε όλες τις διοργανώσεις.
.