Ομοιότητες και διαφορές με το καλοκαίρι του 2013

Έχει περάσει ξανά δύσκολο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός και αυτό είχε συμβεί επί Μίτσελ, όμως, ο χειμώνας ήταν αλλιώς.

Ομοιότητες και διαφορές με το καλοκαίρι του 2013

Ως οργανισμός ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο να αντέξει δύο απανωτές «τεσσάρες» έστω κι αν αυτές έρχονται σε φιλικά παιχνίδια. Ειδικά όταν είμαστε σε ένα μεταβατικό καλοκαίρι που η πίεση είναι μεγαλύτερη, αφού η ομάδα προέρχεται από μία άσχημη σεζόν. Αυτή τη στιγμή το χειρότερο είναι να ασκηθεί ακόμα μεγαλύτερη πίεση στους Πειραιώτες. Εκείνο που προέχει είναι ο Ολυμπιακός να μπορέσει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λουκέρνης.

Το φετινό καλοκαίρι, ωστόσο έχει αρχίσει να θυμίζει σε πολλά εκείνο του 2013. Τότε με τον Μίτσελ στην τεχνική του ηγεσία ο Ολυμπιακός έχασε 4-2 από τη Φράιμπουργκ και 4-1 από τη Χόφενχαϊμ. Τα ήρεμα νερά του λιμανιού είχαν ήδη ταραχθεί. Η διαφορά είναι ότι φέτος τα νερά ήταν ταραγμένα από την περασμένη σεζόν και απλά δεν ηρεμούν από τα φιλικά. Τα άσχημα αποτελέσματα στα φιλικά είναι μία ομοιότητα με εκείνο το καλοκαίρι.

Η διοίκηση βλέποντας τα όσα γίνονταν στην ομάδα προχώρησε στην ενίσχυση της. Παίκτες όπως ο Ρομπέρτο, ο Κάμπελ και ο Σαβιόλα ήρθαν στον Ολυμπιακό. Αποδείχτηκαν παίκτες με προσωπικότητα.

Παρόμοια αντίδραση έχει και τώρα η διοίκηση. Αράο και Μεριά έρχονται στον Πειραιά, ενώ και ο Ποντένσε έχει ενταθεί στην ομάδα και δείχνει με την ποιότητα του πως είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Θα υπάρξουν κι άλλες αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, θα τονωθεί κι άλλο η προσωπικότητα στην ομάδα, αφού έχει παρατηρηθεί πως υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε αυτόν τον τομέα. Δεν ξέρουμε αν ο Αράο και ο Μεριά θα ανταποκριθούν στους ρόλους τους, αλλά αντίδραση και άμεση κινητοποίηση υπήρξε. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ανάγκη από ενίσχυση προσωπικότητας και κάτι τέτοιο επιχειρείται.

Ένα άλλο θέμα είναι να μπορέσει και ο Μαρτίνς να διαχειριστεί την κατάσταση που διαμορφώνεται. Ο Μίτσελ είχε την ισχυρή προσωπικότητα και αντιμετώπισε τις δυσκολίες. Εκεί κρύβεται και όλο το μυστικό για τον Πορτογάλο προπονητή που οφείλει να συνεχίσει τη δουλειά του.

Πάντως μη ξεχνάμε πως εκείνη η σεζόν ήταν που ο Ολυμπιακός λίγο έλειψε να αποκλείσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του Champions League. Όλο το καλοκαίρι ήταν δύσκολο, αλλά ο χειμώνας ήταν αλλιώς. Τα άσχημα αποτελέσματα, άλλωστε από τα φιλικά εμφανίζουν τις αδυναμίες και οι οποίες διορθώνονται. Αυτό συμβαίνει και τώρα στον Ολυμπιακό…