Ολυμπιακός: Οι στατικές φάσεις θα παίξουν ρόλο και στο Περιστέρι

Με τον ΟΦΗ και τον Άρη οι «στημένες μπάλες» έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις νίκες του Ολυμπιακού. Πώς θα προσεγγίσει ο Μαρτίνς το ματς με τον Ατρόμητο (15/12, 19.30).

Ολυμπιακός: Οι στατικές φάσεις θα παίξουν ρόλο και στο Περιστέρι

Ενδεκάδα δεν έδειξε ο Πέδρο Μαρτίνς με... θέα το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (15/12, 19.30). Δεν είχε τα χρονικά περιθώρια άλλωστε να κάνει ένα διπλό της προκοπής.

Και στην προπόνηση της Τρίτης (14/12), όλοι όσοι έπαιξαν με τον Άρη πήγαν σε πιο χαλαρό τέμπο και κατ’ επέκταση δεν μπορούσε ο Πορτογάλος τεχνικός να δοκιμάσει όλα όσα ήθελε και είχε στο μυαλό του για να προετοιμάσει την ομάδα του για ένα εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι.

Απέναντί του θα βρει έναν Ατρόμητο που αναμένεται να παίξει πολύ κλειστά, να φτάσει στα όρια του... πούλμαν. «Καίγεται» για βαθμούς για να ξεφύγει από την ζώνη του υποβιβασμού και για να κερδίσει κάτι από το ματς με τον Ολυμπιακό, θα επιστρατεύσει όλα του τα όπλα.

Τί σημαίνει αυτό; Ότι οι Πειραιώτες θα πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να διασπάσουν την πολυπρόσωπη άμυνα του Ατρομήτου, έτσι ώστε να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη το συντομότερο δυνατόν.

Στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Άρη βρήκε... φως στο αγωνιστικό τούνελ μέσω των στατικών φάσεων. Ο Παπέ Σισέ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο και απέναντι στον Ατρόμητο.

Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει ξανά να «χτυπήσει» μέσω των κόρνερ και των φάουλ, αν δεν βρίσκει λύση σε κανονική ροή του αγώνα. Κι απ’ ό,τι έχει αποδειχθεί στα τελευταία παιχνίδια, οι Πειραιώτες τα καταφέρνουν μια χαρά, δείχνοντας ότι έχουν δουλέψει αρκετά στις «στημένες μπάλες» για να εκμεταλλευτούν ένα πολύ μεγάλο «όπλο» που έχουν: Το μπόι του Σισέ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενδεκάδα, είναι παρακινδυνευμένο να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση. Ο Μαρτίνς ούτως ή άλλως θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή, ανάλογα με την κατάσταση που θα δει τους ποδοσφαιριστές του πριν από τη σέντρα.