Ζέρβας – Τζιτζικώστας: «Προτεραιότητα και μεγάλος στόχος το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας»

Προτεραιότητα αποτελεί το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΠΑΟΚ για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ζέρβας – Τζιτζικώστας: «Προτεραιότητα και μεγάλος στόχος το πρότζεκτ της Νέας Τούμπας»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αλλά και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο OPEN δεσμεύτηκαν ότι οι δύο φορείς (Δήμος-Περιφέρεια) είναι έτοιμοι να επωμιστούν το κόστος των εργασιών που τους αναλογεί στις δημόσιες εκτάσεις γύρω από το γήπεδο της Τούμπας.

«Το ζητούμενο είναι να μη χαθεί ούτε μια μέρα, να δούμε το συντομότερο δυνατό αυτό το μεγάλο πρότζεκτ της νέας Τούμπας έτοιμο. Ο δήμος Θεσσαλονίκης κι εγώ προσωπικά έχουμε δεσμευτεί για το μεγάλο πρότζεκτ της ανάπλασης της Τούμπας. Όσο αφορά την ευθύνη της συνολικής ανάπλασης ο δήμος και η περιφέρεια θα συναινέσουμε ούτε ώστε η όποια χρηματοδότηση προκύψει από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και η όποια βοήθεια του δήμου για την εκπόνηση και ολοκλήρωση οποιοδήποτε έργου στον περιβάλλοντα χώρο θα είμαστε αρωγοί. Δεν πρόκειται απλά για ένα νέο γήπεδο με πολλές και διαφορετικές χρήσεις, αλλά υπάρχει ως στόχος η συνολική αναβάθμιση της περιοχής, με τη δημιουργία υπόγειων θέσεων στάθμευσης, με περισσότερο πράσινο, με νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα δώσουν αναπτυξιακό τόνο στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είπε: «Διευκρινίστηκε και σειρά από ζητήματα που είχε ζητήσει ο ΠΑΟΚ προκειμένου το έργο αυτό να προχωρήσει, γρήγορα και σωστά. Η σύσκεψη έγινε προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις πριν εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, όπου θα περιλαμβάνει ένα κείμενο το οποίο θα ορίζει τι κάνει κάθε φορέας και πότε. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο ίδιος προσωπικά, όπως έχω δεσμευτεί, θα χρηματοδοτήσουμε το σύνολο της ανάπλασης όλων των δημόσιων χώρων δίπλα από το γήπεδο της Τούμπας. Κεντρικός στόχος και απόλυτη προτεραιότητα είναι το μεγάλο έργο της ανάπλασης της Τούμπας να προχωρήσει και να παραδοθεί ένα υπερσύγχρονο αθλητικό έργο το οποίο θα αναβαθμίσει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών».