Παναιτωλικός - Ιωνικός 2-2: «Χρυσός» πόντος με «χρυσή» αλλαγή Βαφέα! (highlights)

Παρότι ήταν πίσω με 2-0 στο 68' αλλά και με παίκτη λιγότερο από το 75' (αποβολή Ρομαό), ο Ιωνικός έμεινε όρθιος στο Αγρίνιο παίρνοντας ισοπαλία με 2-2 απέναντι στον Παναιτωλικό!

Παναιτωλικός - Ιωνικός 2-2: «Χρυσός» πόντος με «χρυσή» αλλαγή Βαφέα! (highlights)

Τι και αν ο Παναιτωλικός είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, καθώς προηγήθηκε 2-0 στο 68'; Τι και αν στο 75' ο Ρομαό ολοκλήρωσε μια κάκιστη εμφάνιση με δεύτερη κίτρινη και αποβολή; Ο Ιωνικός έδειξε ότι από ψυχικά αποθέματα... ξεχειλίζει, αφού σε ένα τέτοιο «στραβό» ματς κατάφερε να φύγει με βαθμό από το Αγρίνιο!

Το τελικό 2-2, μάλιστα, γράφτηκε με ίσως τον πιο απίθανο τρόπο, καθώς το πέτυχε ο στόπερ Νίκος Βαφέας (και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο), ο οποίος είχε περάσει στο ματς μόλις ένα λεπτό νωρίτερα! Βεβαίως το... μισό γκολ ανήκει στους Μάναλη και Άοσμαν, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα μέχρι η μπάλα να στρωθεί στον μετέπειτα σκόρερ των φιλοξενούμενων.

Πρόκειται αναμφίβολα για ανέλπιστο βαθμό για τον Ιωνικό βάσει του τρόπου με τον οποίο εξελίχθηκε ο αγώνας, αλλά όχι και βάσει συνολικής εικόνας, αφού οι Νικαιώτες ήταν εξίσου καλοί και επικίνδυνοι με τους Αγρινιώτες στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς. Στον αντίποδα, οι «κυανοκίτρινοι» δεν έχουν να τα βάλουν παρά μόνο με τον εαυτό τους για τον τρόπο με τον οποίο χάθηκε η νίκη σε ένα τέτοιο παιχνίδι...

ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Παναιτωλικού

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΙΩΝΙΚΟΣ 2-2

Σκόρερ: 45'+1' Μεντόσα, 68' Nτουάρτε - 71' Ντάλσιο, 90' Βαφέας

Διαιτητής:

Κίτρινες κάρτες: 45'+4' Ντουάρτε, 61' Μπαρμπόσα, 73' Μόρσεϊ, 75' Βέργος - 37' Σάντσες, 45'+1' Αοσμάν, 45'+4' Βαλεριάνος, 73' Κάνιας

Κόκκινες κάρτες: 75' Ρομαό (δεύτερη κίτρινη - η πρώτη στο 44')

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Μελίσσας – Αποστολάκης Βργκοτς Κορνέλιους Χουχούμης – Αντούνες Φλόρες – Ντουάρτε (83’ λ. τρ. Λούι) Μόρσεϊ (88’ Τσιγγάρας) Μεντόζα (60’ Μπαρμπόσα) – Καρέλης (60’ Βέργος).

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης – Σάντσες (89’ Καμπράλ) Ρομαό Τσιγκρίνσκι – Μύγας Βαλεριάνος Κιάκος (61’ Μάναλης) Ντάλσιο Κάνιας (89’ Ματσούκας) – Άοσμαν (90’+3’ Γκοτσούλιας) Λένις (89’ Βαφέας).