Από τον Σισέ των δύο γκολ στον Σισέ των δύο γκολ!

Σχεδόν δύο χρόνια πριν από το κατόρθωμά του με τον Ολυμπιακό στην Κρήτη, ο Παπέ Σισέ είχε βάλει τα δύο γκολ με την Λαμία στο Κύπελλο. Μόνο που τώρα μιλάμε για άλλον παίκτη κι ας έχει βάλει γκολ σε ΠΑΟ, Μίλαν και Άρσεναλ. 

Από τον Σισέ των δύο γκολ στον Σισέ των δύο γκολ!

Το πρόσωπο των ημερών είναι από το περασμένο Σάββατο στον Ολυμπιακό ο Παπέ Αμπού Σισέ λόγω της καθοριστικής παρουσίας του με τα δύο γκολ στη νίκη επί του ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Σενεγαλέζος αμυντικός έκανε ένα ματς σαν κι αυτά που συνήθως πραγματοποιεί μετά την επιστροφή από τον δανεισμό του στην Σεντ Ετιέν. Και σαν αυτά που ήταν τα καλύτερά του στην προηγούμενη θητεία του στον Ολυμπιακό, από το καλοκαίρι του 2017 όταν φόρεσε για πρώτη φορά τα «ερυθρόλευκα» μετά τη μεταγραφή του από την Αζαξιό. Με γκολ ισοφάρισης στο τέλος ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με σπουδαίο τέρμα για την πρόκριση επί της Μίλαν, αλλά και στο έπος του Λονδίνου με την αφετηρία ανατροπής εναντίον της Άρσεναλ.

Ο Σισέ θα παίξει την Πέμπτη (9/12) για 115η φορά με τον Ολυμπιακό στο Βέλγιο εναντίον της Αντβέρπ, έχοντας στο μυαλό του να συνεχίσει ό,τι πέτυχε στην Κρήτη. Κι αν όχι με κάποιο γκολ, τουλάχιστον με μία εμφάνιση αντάξια της προόδου του.

Αν θυμηθεί κανείς την προηγούμενη φορά που ο Σισέ είχε σκοράρει δύο φορές, τον Φλεβάρη του 2020 στη ρεβάνς Κυπέλλου με την Λαμία, θα καταλάβει τη διαφορά που υπάρχει από τότε μέχρι σήμερα για τον διεθνή ποδοσφαιριστή.

Τότε ο Ολυμπιακός είχε φέρει 0-0 στο πρώτο ματς, έχοντας αποκλειστεί την αμέσως προηγούμενη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, με την ήττα σοκ στο Φάληρο και με τον Σισέ βασικό και σε εκείνη την εφιαλτική αναμέτρηση. Η Λαμία έβαλε ξανά δύσκολα και είχε προηγηθεί με τον Αντέτζο, ενώ κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι το 72' παρόλο που ο Χασάν είχε ισοφαρίσει. Μέσα σε πέντε λεπτά, ο Σισέ έβαλε τα δύο γκολ με κεφαλιές και με το 3-1 ο Ολυμπιακός φαινόταν να είχε καθαρίσει. Όμως η Λαμία μείωσε με πέναλτι στο 90' και είχε τις καθυστερήσεις για να πετύχει άλλο ένα γκολ και το νέο θαύμα. Σε εκείνο το διάστημα των καθυστερήσεων ο Σισέ είχε τόσο άγχος, καθόλου καθαρό μυαλό και σειρά από λαθών που παραλίγο να στοιχίσουν. Ήταν ένα παιδί με ενθουσιασμό μη ελεγχόμενο.

Τώρα ο Σενεγαλέζος, με συμμετοχές πλέον και στην εθνική ομάδα της χώρας του μαζί με τον Κουλιμπαλί, δείχνει ένα διαφορετικό και πολύ πιο ώριμο πρόσωπο. Με κάποιες παρενθέσεις, όπως π.χ. πριν από το ματς με τον ΟΦΗ, σε αυτό με τον Βόλο. Όταν ο Βαλμπουενά είχε σκοράρει με το φάουλ, έμεναν μερικά λεπτά σε ένα ματς που είχε γίνει θρίλερ και ο Σισέ έβγαινε μπροστά για να κυνηγήσει κι άλλο γκολ, με όλο τον πάγκο να ουρλιάζει προς τον παίκτη να επιστρέψει.

Είναι, όμως, πράγματι ένας άλλος Σισέ. Ένας ολοκληρωμένος πλέον κεντρικός αμυντικός πολύ υψηλού επιπέδου. Μια ανακάλυψη (από τον Μοντέστο) που έχει γίνει λαμπρό διαμάντι. Ο Ολυμπιακός θα δεχτεί ξανά προτάσεις, η Σεντ Ετιέν ήθελε σαν τρελή να τον κρατήσει όμως τα χρήματα ήταν πολλά για τους «στεφανουά». Για άλλους, ακόμη μεγαλύτερους συλλόγους όμως, μπορεί να μην είναι...