Ο Σισέ «ξεκλείδωσε» την πίστα

Μετά το κακό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός «διάβασε» καλύτερα το παιχνίδι, πίεσε περισσότερο τον ΟΦΗ, είχε τον Παπέ Σισέ σε καλή βραδιά και με μια ισορροπημένη εμφάνιση πήρε τους τρεις βαθμούς.

Ο Σισέ «ξεκλείδωσε» την πίστα

Ο Ολυμπιακός πέρασε ακόμα μια… πίστα στην προσπάθειά του να αποσπαστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τους διώκτες του, κερδίζοντας 3-1 τον ΟΦΗ μέσα στην Κρήτη.

Μετά το κακό ξεκίνημα ο Μαρτίνς και οι παίκτες του «διάβασαν» καλύτερα το παιχνίδι, πίεσαν περισσότερο τους γηπεδούχους, είχαν τον Σισέ σε καλή βραδιά και με μια ισορροπημένη εμφάνιση πήραν τους τρεις βαθμούς. Ο Σενεγαλέζος μπακ θύμισε… Τζιμπρίλ, σκοράροντας δύο γκολ και «ξεκλειδώνοντας» την άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός μπήκε διαφορετικός στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου, πιο δυνατός, αποφασιστικός και αποτελεσματικός, οι παίκτες του πέτυχαν την ανατροπή του σκορ και πήραν αέρα δύο τερμάτων έναντι του ΟΦΗ. Εκεί ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν για τα… καλά τα ηνία του αγώνα και πλέον αναμένουν το ντέρμπι απόψε στο ΟΑΚΑ περιμένοντας στραβοπάτημα της ΑΕΚ.

Στο Περιστέρι ο Ατρόμητος έκανε ένα νέο ξεκίνημα σε ένα κρίσιμο ματς έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα.

Οι Περιστεριώτες, μία εβδομάδα μετά τη συντριβή (6-2) που υπέστησαν στην Τρίπολη από τον Αστέρα, διέλυσαν με 4-1 υποδεχόμενοι τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ήταν η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα (μετά από εκείνη με τον ΠΑΟΚ) για τον Ατρόμητο, ο οποίος πέτυχε για πρώτη φορά τρία γκολ και άνω σε φετινό του ματς. Έτσι, ανέβηκε στους εννέα βαθμούς και στην προτελευταία θέση, αφήνοντας στους επτά την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Ο… χορός των καταραμένων θα συνεχιστεί και για τις δύο ομάδες που ασφαλώς θα πρέπει να ανεβάσουν πάρα πολύ την απόδοσή τους για να ξεφύγουν από την ουρά της βαθμολογίας.

Στο μεταξύ, ο Παναιτωλικός έδωσε συνέχεια στην ανοδική του πορεία, φεύγοντας με σπουδαίο διπλό από το Πανθεσσαλικό κόντρα στον Βόλο. Η ομάδα της Μαγνησίας... βυθίστηκε κι άλλο στη βαθμολογία, φτάνοντας τις πέντε διαδοχικές ήττες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ έφτασε τα επτά ματς χωρίς νίκη (πέντε ήττες).

«Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι» είπε ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ μετά το τέλος του αγώνα, αλλά λίγη ώρα αργότερα η διοίκηση της ομάδας… πήρε το δικό του αποφασίζοντας να λυθεί η συνεργασία τους.

Στο μπάσκετ η Πάτρα είχε χθες την… τιμητική της και γιόρτασε τον πολιούχο της, Άγιο Ανδρέα, λίγες ημέρες αργότερα με τον Απόλλωνα να κερδίζει τον ΠΑΟΚ.

Η ομάδα της Αχαΐας είχε πρωταγωνιστή έναν παίκτη που δεν έχει διαφημιστεί ούτε είναι και από το… πρώτο ράφι. Ο Νίκος Δίπλαρος είναι ένα παιδί που έχει ξεκινήσει από τα ανοιχτά γήπεδα στο Ψαροφάι Πατρών με μια οικογένεια χωρίς ανέσεις και πολλές «ευκολίες», αφιερωμένη στον αθλητισμό, η οποία τον έχει γαλουχήσει στη συνεπή προσπάθεια και στην ταπεινότητα.

Ακόμα και μετά το τέλος του αγώνα απέδωσε τα εύσημα στον συμπαίκτη του Κλίβελαντ Τόμας για την άμυνά του πάνω στον Λοβ που οδήγησε στο δικό του κλέψιμο. Θα μπορούσε να το πάρει πάνω του και να οικειοποιηθεί όλη την προσπάθεια…

Συγκινητική, τέλος, ήταν η προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ, που με πολλά προβλήματα και απουσίες κατάφερε να πάρει πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Προμηθέα.