Ολυμπιακός: Οι σκόρερ της Κρήτης, η διαφορά του ΟΦΗ, ο ολλανδικός κίνδυνος

Μαντί Καμαρά και Γιώργος Μασούρας έχουν βάλει γκολ στην Κρήτη με τον ΟΦΗ για τον Ολυμπιακό. Οι ρεβάνς του Μαρτίνς, η απίστευτη διαφορά των γηπεδούχων με πέρυσι και οι Ολλανδοί μετά τον.. Φαν Βέερτ. 

Ολυμπιακός: Οι σκόρερ της Κρήτης, η διαφορά του ΟΦΗ, ο ολλανδικός κίνδυνος

Ο Ολυμπιακός παίζει σήμερα (19.30) στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, σε ένα κρίσιμο ματς για να διατηρήσει τη διαφορά από την ΑΕΚ ή να την αυξήσει, με δική του νίκη και απώλεια της Ένωσης στο ντέρμπι της Κυριακής (5/12) με τον Παναθηναϊκό. Συνεχίζοντας με τρίποντο το σερί νικών του εκτός έδρας στη φετινή Super League μετά τα «διπλά» σε Λαμία, Τρίπολη, Αγρίνιο, Γιάννενα και φυσικά ΟΑΚΑ με ΑΕΚ.

Στον Ολυμπιακό ξέρουν ότι το ματς θα είναι δύσκολο. Ο ΟΦΗ είναι φορμαρισμένος και φιλόδοξος, αφού βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 18 βαθμούς. Και το εντυπωσιακό είναι ότι πέρυσι σε ολόκληρη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, ο ΟΦΗ είχε συγκεντρώσει 19 πόντους, βγήκε προτελευταίος και σώθηκε στα play out! Τώρα, πριν καν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος, έχει σχεδόν φτάσει την περσινή συγκομιδή του!

Ο Μαρτίνς δεν ξεχνά ότι ο ΟΦΗ στο πρωτάθλημα είναι η μοναδική ομάδα που τον έχει νικήσει. Με εκείνο το 1-0 από τον Βουό στην πρώτη του σεζόν. Άλλη ομάδα πλην ΠΑΟΚ και μία φορά Παναθηναϊκού δεν έχει νικήσει αυτά τα χρόνια για το πρωτάθλημα τον Ολυμπιακό του Πορτογάλου.

Έκτοτε ο Ολυμπιακός πήγε τρεις φορές στο «Γεντί Κουλέ» με ισάριθμες νίκες. Πρόπερσι 1-0 με Μαντί Καμαρά στην κανονική περίοδο και 3-1 στα play off με δύο γκολ του Φορτούνη και ένα του Ραντζέλοβιτς. Και πέρυσι 2-0 με Χασάν και Μασούρα. Συνεπώς από το υπάρχον ρόστερ του Ολυμπιακού γκολ στην Κρήτη έχουν βάλει μόνο ο Μαντί και ο Μασούρας, για να δούμε αν θα το επαναλάβουν.

Και κάτι επίσης ιδιαίτερο. Ο Ολυμπιακός πήγε να την «πατήσει» την προηγούμενη αγωνιστική με τον Βόλο, ο οποίος είχε έναν Ολλανδό μπροστά, τον Φαν Βέερτ, ο οποίος έβαλε γκολ, είχε άλλο ένα που ακυρώθηκε και έχασε πέναλτι με την απόκρουση του Βατσλίκ. Ο ΟΦΗ έχει στην αποστολή του τρεις Ολλανδούς, τον Φαν Νούινεν και τον Καστάινιος (αμφότεροι επίσης στράικερ), όπως και τον Ντε Γκουζμάν. Και σίγουρα θα τους προσέξει πολύ για την αντιμετώπισή τους.