ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: Με ποια ποινή κινδυνεύουν οι «ασπρόμαυροι»

Άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περιγράφει τις ποινές που θα επιβληθούν στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο ματς με τον Άρη

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: Με ποια ποινή κινδυνεύουν οι «ασπρόμαυροι»

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Άρη επισκιάστηκε από τα επεισόδια των «ασπρόμαυρων» στις καθυστερήσεις του αγώνα. Αμέσως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια και η αστυνομία έκανε την εμφάνισή της στον αγωνιστικό χώρο.

ΠΑΟΚ-Άρης: Εισβολή οπαδών στην Τούμπα, διακοπή και επιστροφή για 2 λεπτά (vid, pics)

Σε περίπτωση που τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ τότε θα εφαρμοστεί το άρθρο 15, παράγραφος 4 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

ΠΑΟΚ - Άρης 0-1: «Κηδεία» στην Τούμπα

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το άρθρο:

«Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως έξι (6) αγωνιστικές».

Ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών καθώς το παιχνίδι μετά την προσωρινή διακοπή του ολοκληρώθηκε κανονικά. Σε περίπτωση που η αναμέτρηση είχε διακοπεί οριστικά, τότε οι «ασπρόμαυροι» κινδύνευαν και με αφαίρεση βαθμών.