Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3: Το πρώτο διπλό στο Πανθεσσαλικό (highlights)

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο διπλό στη σεζόν, επικρατώντας με ανατροπή της Λαμίας (3-1) στο Πανθεσσαλικό

Λαμία - Παναθηναϊκός 1-3: Το πρώτο διπλό στο Πανθεσσαλικό (highlights)

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στη σεζόν κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Στο Πανθεσσαλικό που χρησιμοποίησε κατ' ανάγκη ως έδρα η Λαμία, οι πράσινοι με ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο μετέτρεψε το 1-0 σε 1-3. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε πολλά από παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο ή ακόμα και να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώεο όπως οι Λούντκβιστ, Βιγιαφάνες, Μαουρίσιο και Μακέντα.

Από την άλλη πλευρά η Λαμία περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο σε όλο το διάστημα του ματς. Στο πρώτο ημίχρονο η τακτική απέδωσε, περισσότερο γιατί ήταν οι πράσινοι υποτονικοί στη δημιουργία. Στην επανάληψη που ανέβασαν ρυθμό οι φιλοξενούμενοι, οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου εγκλωβίστηκαν στα όρια της περιοχής τους και το πλήρωσαν δεχόμενοι δύο γκολ στα τελειώματα του ματς.

ΤΑ ΓΚΟΛ
35’: Ο Μανούσος από αριστερά έκανε τη σέντρα με δεξί εσωτερικό φάλτσο στην καρδιά της άμυνας, όπου ο Αραμπούλι νίκησε κατά κράτος στον αέρα τον Χουάνκαρ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Μπρινιόλι (1-0).
56’: Ο Βιγιαφάνες κινήθηκε κάθετα στον άξονα, και στο ημικύκλιο της περιοχής πέφτοντας έδωσε στον Λούντκβιστ, ο οποίος σούταρε με το δεξί δυνατά στην δεξιά γωνία του Γκαραβέλη ισοφαρίζοντας σε 1-1.
85’: Ο Χουάνκαρ από αριστερά πέρασε μπαλιά στην καρδιά της άμυνας, όπου ο Μαουρίσιο με πλάτη στην εστία δέχθηκε το μαρκάρισμα του Τζανετόπουλου. Ο διαιτητής Κουμπαράκης υπέδειξε πέναλτι, ο VAR επιβεβαίωσε την παράβαση και ο Μακέντα εκτέλεσε με το δεξί δυνατά στην δεξιά γωνία δίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (1-2).
87’: Ο Αϊτόρ σε αντεπίθεση έκανε την κούρσα από δεξιά, γύρισε στην καρδιά της άμυνας προς τον Μακέντα και αυτός ακόμα πιο αριστερά στον Μαουρίσιο που μόνος πλάσαρε στην οροφή των διχτύων διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.

Η μικρογραφία
Λαμία-Παναθηναϊκός 1-3
Γήπεδο: Πανθεσσαλικό στάδιο
Σκόρερ: 35' Αραμπούλι-56' Λούντκβιστ, 85' Μακέντα, 87' Μαουρίσιο.
Διαιτητής: Κουμπαράκης (Κυκλάδων)
Κίτρινες: Μανούσος, Προβυδάκης, Σάρλια

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-3
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαζουλουξής, Προβυδάκης, Μαρτίνεθ, Μπεχαράνο (73' Σκόνδρας), Γκέντσογλου, Τζανδάρης (λ. τ. 17’ Ταϊρόν), Αραμπούλι (69' Τσούκαλος), Μανούσος.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Πέρεθ, Λούντκβιστ (λ. τ. 76' Αϊτόρ), Χατζηγιοβάνης (63' Παλάσιος), Βιτάλ (76' Μαουρίσιο), Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (λ. τ. 28’ Μακέντα).