Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς επιλέγει τον Αγκιμπού για το ΟΑΚΑ

Φανέλα βασικού και στο ΟΑΚΑ στο ματς του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ θα πάρει ο Αγκιμπού Καμαρά και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει τους λόγους του που θέλει να τον βάλει να παίξει.

Ολυμπιακός: Γιατί ο Μαρτίνς επιλέγει τον Αγκιμπού για το ΟΑΚΑ

Το πρώτο μεγάλο εκτός έδρας παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος δίνει την Κυριακή (21/11) το βράδυ ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ σε ένα ματς που αν πάρει το διπλό θα ανοίξει τη διαφορά από τους "κιτρινόμαυρους" στους έξι βαθμούς.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς να προκύψει κάποιο απρόοπτο και με τον Πέδρο Μαρτίνς να έχει στη διάθεση του, τους περισσότερους ποδοσφαιριστές πλην του Κούντε και του Καρμπόβνικ που παραμένουν στα… πιτς, αλλά δεν θα διεκδικούσαν θέση στην ενδεκάδα.

Το ευχάριστο για τον 51χρονο κόουτς είναι πως από τις αρχές της εβδομάδας έχει στη διάθεση του τους παίκτες που ταλαιπωρούνταν από τραυματισμούς. Για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ υπήρχε ένα ερωτηματικό για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Αυτό δεν ήταν άλλο από το αν θα έβαζε τον Αγκιμπού Καμαρά ή όχι.

Από τη στιγμή που ο νεαρός Αφρικανό γύρισε σε καλή κατάσταση από τις υποχρεώσεις του με την εθνική του ομάδα, αυτόματα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του προπονητή του. Έτσι ο Μαρτίνς θα τον ρίξει στη… μάχη και οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι που επιλέγει τον Αγκιμπού και σε αυτό το παιχνίδι.

Όπως δεν είναι τυχαίο ότι δεν τον βγάζει εύκολα από την ενδεκάδα. Ο Αγκιμπού είναι ένα παιδί που ασκεί με εξαιρετικό τρόπο πίεση και μάλιστα έχει την άνεση να κλέβει εύκολα μπάλες και να δίνει κατοχές στην ομάδα του. Αυτό ακριβώς χρειάζεται ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Θέλει έναν ποδοσφαιριστή που θα πιέσει τον αντίπαλο και θα αναγκάσει τους αντιπάλους του σε εύκολα λάθη. Ο Μαρτίνς έχει διαπιστώσει πως στην ΑΕΚ κάνουν εύκολα το λάθος και αν ασκηθεί πίεση τότε τα πράγματα θα γίνουν πιο εύκολα. Έτσι ο Αγκιμπού θα πάρει το χρίσμα και σε αυτό το ματς.