Ποιοι θα ακολουθήσουν το δρόμο του Αλεξί Ρομαό

Πόσοι από αυτούς που βρίσκονται στο Έρμελο θα αποχωρήσουν το επόμενο διάστημα από τον Ολυμπιακό και πόσο θα αλλάξει το ρόστερ.

Ποιοι θα ακολουθήσουν το δρόμο του Αλεξί Ρομαό

Ένα κύμα αποχωρήσεων έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, το οποίο από το Ρέντη έφτασε μέχρι το Γκενκ. Συγκεκριμένα έγινε η αρχή με τον Εμάνουελ Εμενίκε, συνεχίστηκε η ιστορία με τον Οτζίτζα Οφόε και την ημέρα που η αποστολή του Ολυμπιακού έφευγε από το Γκενκ για το Έρμελο ήταν η σειρά του Αλεξί Ρομαό να αποχωρήσει με προορισμό τη Γαλλία και τη Ρεμς.

Οι «ερυθρόλευκοι», ενώ κινούνται για την απόκτηση ποδοσφαιριστών παράλληλα… ξεφορτώνουν και το ρόστερ τους κάτι που ήταν σημαντικό και απαραίτητο από το τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Αυτό το κύμα, ωστόσο, θα συνεχιστεί και το θέμα είναι ποιοι θα ακολουθήσουν τον δρόμο των τριών παραπάνω.

Δεν θα εξετάσουμε εκείνους που βρίσκονται στο Ρέντη και έτσι κι αλλιώς είναι υπό παραχώρηση και είναι γνωστό πως θα φύγουν, αλλά αυτούς που μπήκαν στο πούλμαν από το Γκενκ για το Έρμελο. Αρκετοί δεν θα βρίσκονται στην ομάδα όταν θα κλείσει το ρόστερ και ο Ολυμπιακός δεν θα έχει καμία σχέση.

Ξεκινάμε με τους υποψήφιους για αποχώρηση. Ο Μάρκο Μάριν είναι μία τέτοια περίπτωση. Η φημολογία για μετακίνηση σε κάποιον εξωτικό προορισμό είναι έντονη και το σίγουρο είναι πως ο Γερμανός με 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο δεν μένει στον Ολυμπιακό. Ο Ούρος Τζούρτζεβιτς δεν έχει πείσει στην προετοιμασία πως θα μείνει και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον τριών ομάδων (Σλόβαν Μπρατισλάβας, ΑΠΟΕΛ και Ρίζεσπορ), αλλά και η δεδομένη επιθυμία της Παρτιζάν να τον πάρει πίσω.

Ο Δημήτρης Νικολάου έχει «ψαχτεί» για την Ιταλία, η Ουντινέζε έχει ενδιαφερθεί, ενώ και ο προπονητής δεν είναι αντίθετος στην παραχώρηση του. Για τον Μπιόρν Ένγκελς αναζητείται ομάδα για να παραχωρηθεί, αφού δεν φαίνεται να «τρελαίνει» τον Μαρτίνς, ενώ και εκείνος «ψάχνεται» να φύγει.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ εμπλέκεται συνεχώς σε μεταγραφικά σενάρια και το πιθανότερο είναι πως θα έρθει πρόταση κάποια στιγμή για να παραχωρηθεί. Αν δεν έρθει, πάντως, δεν υπάρχει αρνητική διάθεση προς αυτόν από κανέναν. Το ίδιο ισχύει και για τον Εχσάν Χατζισαφί. Ο Φελίπε Πάρντο, επίσης είναι υπό παραχώρηση και θα είναι έκπληξη αν μείνει και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό. Καλή άποψη υπάρχει για τον Γιάγκος Βούκοβιτς, όμως και εδώ μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο αποχώρησης αν έρθει συμφέρουσα πρόταση στην ομάδα του Πειραιά.

Με λίγα λόγια οι αποχωρήσεις από το υπάρχον ρόστερ θα συνεχιστούν με σίγουρες πέντε περιπτώσεις, αλλά και άλλες που εξαρτώνται από τι προτάσεις θα έρθουν. Πάντως το ρόστερ που θα έχει στη διάθεση του ο Πέδρο Μαρτίνς με το κλείσιμο των μεταγραφών θα έχει σημαντικές διαφορές με αυτό που έχει τώρα στα χέρια του.